Close
Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

Korte termijn technische analyse AEX: daggrafiek

Korte terugblik

Vorige week constateerden we dat de Amsterdamse beurs zich in een stijgende trend bevindt. De index is de afgelopen weken niet veel opgeschoten en bleef wat hangen onder de weerstandszone rond 573,5/576,5. Een doorbraak en slotstand hierboven kon de weg vrij maken voor een verder herstel. De beurs bleef enige weken onder deze niveau’s hangen, maar vandaag opent de beurs fors hoger.

Technische haperingen

Bij de opening staat de AEX direct boven de 580 punten, maar in de eerste uren lijkt de index de winst weer weg te geven. Ten tijde van schrijven noteert de dag candle rood en staat de AEX op 575.5 punten. Het is vandaag dus afwachten of de Nederlandse beurs erin slaagt om boven de aangegeven weerstandszone te sluiten. Het 76,4% Fibonacci niveau blijkt erg sterk.

Bovendien lijkt de AEX steeds een iets hoger topje te vormen, maar niet echt door te zetten. De contouren van een rising wedge/stijgende wig worden hiermee zichtbaar. Ook lijkt de Relative Strength-index (RSI) niet helemaal mee te doen. We zien tegelijkertijd lagere toppen in de indicator ontstaan, wat duidt op negatieve divergentie. Deze divergentie geeft aan dat de kracht van de opwaartse beweging afneemt en kan een mogelijke top en/of trendomkeer van het aandeel vroegtijdig signaleren.

Verwachtingen

Beleggers doen er goed aan om de slotstand van vandaag af te wachten. Een slot onder de besproken weerstandsniveau’s zou negatief zijn. We spreken dan van een failure, oftewel een valse uitbraak. Er is dan nog niet direct een man over boord.

Het stijgende trendkanaal is namelijk nog altijd intact en we zien een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Een doorbraak en slotstand onder de steun op 549,88 punten zou pas een hard verkoopsignaal opleveren. Rond dit niveau liggen momenteel wel de omhoog gedraaide 200EMA en 55EMA, welke doorgaans ook voor veel steun zorgen.

Een duidelijke doorbraak en slotstand boven de genoemde weerstanden maakt ruimte vrij voor een stijging richting de high op 630 punten.

Het bericht Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top