E-mailadres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Sluiten

Dag Jacky, ik had wat achterstand in het lezen van BB wegens professionele verplaatsing in het buitenland. Gisteren installeerde ik me op een terrasje in Parijs met een goed glas Merlot en begon aan de 4 laatste BeursBubbels. Ik wou je gewoon even feliciteren want het is toch echt wel goed allemaal wat je schrijft ! Leuk om lezen ook, interessante info, echt to the point, no nonsense! Zoals je in een van deze nummers schrijft : wat Goldman Sachs kan, kunnen wij ook !

Ik heb er van genoten, keep on going ! Greetings, o.b.

Aan al wie heeft deelgenomen aan de Snelcursus-sessies : bedankt voor al uw positieve en aanmoedigende feedback voor het totaalconcept : leerrijk, gezellig,  bourgondisch, democratische deelnemingsprijs (want tegen kostprijs). Maar het is voornamelijk de passie voor het gebruik van opties dat ik wou overbrengen. DOE er iets mee, aub !  Durf springen in het zwembad ! Het is aan jullie, maar wees in het begin héél rustig en voorzichtig. Tom (sessie 14/2) schreef me : Hallo Jacky, Jij ook nog eens bedankt voor de genereuze ontvangst. Het was me een waar genoegen om gepassioneerd ondergedompeld te worden in de wondere wereld van de opties. Alles kriebelt om er voorzichtig mee aan de slag te gaan. Hopelijk doe je nog een vervolgopleiding…


Wat met Ablynx ?

Hallo Jacky, ik kijk met wat lede ogen naar de koersdaling van Ablynx. Zeker gisteren zomaar uit het niets een mep van …   

Registreer om meer te lezen...
Lezersvragen SPECULATIETAKS (5)

speculatietaks aaplogoJacky, je kan perfect in België blijven om enkele ongemakken van de specualtietaks te verzachten ! Bijvoorbeeld LIFO …!  

Registreer om meer te lezen...
Lezersvragen SPECULATIETAKS (4)

speculatietaks aaplogoWord je belast op call-opties die ik nu schrijf en die een eventuele uitoefening op aandelen die je reeds voor 1/1/2016 had aangekocht impliceren ?

Registreer om meer te lezen...
Lezersvragen SPECULATIETAKS (3)

speculatietaks aaplogo Is een buitenlandse broker dan toch de oplossing ?

Jacky, in een recent artikel van de TIJD, las ik het volgende van de CEO van beurshuis Leleux Associated Brokers : ‘ … Sommigen van onze klanten en de beleggers in het algemeen zullen hun portefeuille overschrijven naar een buurland. In principe moeten ze de taks betalen via hun fiscale aangifte, maar ik ben er niet van op de hoogte dat er over de aan- of verkoop van aandelen een uitwisseling van gegevens bestaat tussen Europese staten.“ Dit betekent dat de Belgische fiscus geen enkel middel heeft om dat te controleren.  Waarom zegt deze CEO dat als anderen iets anders beweren ?   

Registreer om meer te lezen...
Lezersvragen SPECULATIETAKS (2)

speculatietaks aaplogoOpties laten expireren is taxfree als je de aandelen niet dient te leveren /opnemen. Maar wat bij verkochte spreads, telt dit dan ook en wat als je die vroegtijdig sluit ?   

Registreer om meer te lezen...
Lezersvragen SPECULATIETAKS (1)

speculatietaks aaplogoDe taks slaat enkel op particulieren en niet op bedrijven, is het dan niet beter om een bedrijfje te beginnen ? 

Registreer om meer te lezen...

 

" Beste Jacky, Nogmaals bedankt voor de prachtige dag gisteren. Lang geleden dat een zondag zoveel inspiratie heeft gebracht. Ik heb met opties "Goesting in toekomst", door de uitleg die ik van jou heb gekregen."

 

Kostprijs opties

Beste Jacky, Ik heb juist de nieuwe Beursbubbels gelezen. Weeral sterk. Zelfs al zou ik niet in aandelen/opties beleggen dan nog zou ik het lezen J.k heb een vraagje m.b.t. de beschreven strategie bij …  

Registreer om meer te lezen...