Close

Positie 16

Positie evolueert van verlies naar winst !

De Donder Jacky 0 192

Positie voor de eerste keer op winst : nu zal het technisch plaatje beslissen over de nabije toekomst.

AEX wacht op nieuwe impulsen & bodemproces bij Just Eat Takeaway

SuperUser Account 0 2

Technische analyse AEX index (EOE) – daggrafiek

Vorige week leek een hoofd&schouder-patroon op de uurgrafiek een correctie in te luiden. De AEX zakte weliswaar onder de steun op 720,5 punten, maar de daling werd snel een halt toegeroepen. Het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (rode lijn) vormde een stevige steun rond de 713 punten. Vanaf hier wist de index op woensdag 10 augustus een sterk herstel in te zetten. Daarbij werden de beurzen voornamelijk geholpen door beter dan verwachte inflatiecijfers.

Het feit dat de AEX is opgevangen door de 200EMA moet als positief worden beschouwd. In feite beweegt de index simpelweg nog gewoon in een stijgende trend, waar slechts wat stabilisatie is opgestreden. De index beweegt nu zijwaarts tussen pakweg 713 en 736 punten. Een uitbraak boven de 736 punten zal de opwaartse trend een nieuwe impuls geven. Een stijging richting de toppen op 770 punten behoort dan tot de mogelijkheden. Alhoewel de weerstand op 743 punten (top 5 april) ook niet vergeten mag worden.

Enkel een doorbraak onder de steun op 713 en het 200-daags gemiddelde kan een diepere correctie inluiden. Steunpunten op de grafiek zien we verder rond 700 punten, waar een bodem en het 55-daags gemiddelde ligt. Daaronder zien we pas steun rond 676 punten.

Technische analyse aandeel Just Eat Takeaway.com (TKWY)

Het aandeel Just Eat Takeaway.com lijkt bezig te zijn aan een langdurig bodemproces. In de afgelopen weken is het proces van dalende toppen en bodems afgebroken. Recentelijk zagen we een stevig herstel tot iets boven de € 20 per aandeel. Het patroon van hogere toppen geeft aan dat de koopbereidheid toeneemt.

De koers is nu weer wat teruggezakt, maar er ligt een duidelijke steun rond € 16,15. Vanaf hier wist de koers al twee keer op te veren, wat een hogere bodem op de grafiek heeft achtergelaten. Zolang dit steunniveau intact blijft oogt een verder herstel kansrijk. Er ligt in eerste instantie ruimt tot aan pakweg € 22,32 waar de koers in juni een aantal toppen vormde. Als de koers hierboven breekt lijkt een herstel rich

Europa opent hoger in week van retailcijfers

SuperUser Account 0 3

De aandelenbeurzen in New York hebben een prachtige beursweek achter de rug. Op vrijdag ging de S&P 500 nog maar eens met 1,73% omhoog tot 4.280 punten. De Nasdaq Composite kon zelfs 2,09% bijschrijven en eindigde op 13.047 punten. Aandelen gingen over een breed front omhoog. Big Tech was duidelijk in trek, met winsten voor Tesla van 4,7% en 2,4% voor Alphabet.

Voornamelijk de afkoelende inflatie lijkt de koopbereidheid onder beleggers weer aan te wakkeren. Wall Street kon hierdoor voor de 4e week op rij met winst de week afsluiten. Maar beleggers vragen zich nu vooral af of de bodem uit juni het dieptepunt is geweest of dat we te maken hebben met een klassieke bearmarket rally. De afname van de inflatie is in ieder geval hoopvol en zal mogelijk de Fed doen besluiten de rente eind september met slechts 50 basispunten te verhogen in plaats van met 75. Tegelijkertijd is een inflatie van 8,5% nog altijd schrikbarend hoog en de werkloosheid laag. De mismatch op de arbeidsmarkt zet bovendien druk op de participatiegraad en zorgt voor stijgende lonen. Hogere lonen kunnen mogelijk weer een voedingsbron vormen voor aanhoudende inflatie.

Deze week kijken beleggers vooral uit naar cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. In het kielzog daarvan verwerken beleggers een reeks aan kwartaalcijfers van de grote retailers, waaronder Home Depot, Walmart, Macy’s en Target.

Azië gemend, maar Europa opent duidelijk hoger

De beurzen in Azië zijn met een gemengd beeld aan de nieuwe beursweek begonnen. De Japanse Nikkei kon 1,14% bijschrijven en de beurzen in Australië en Zuid-Korea gingen ook omhoog. In China lieten de Shanghai en de Hang Seng index kleine verliezen zien. Beleggers reageerden teleurgesteld op slechter dan verwachte data. Zo groeiden de detailhandelsverkopen met slechts 2,7% op jaarbasis, terwijl analisten een stijging van 5% hadden voorspeld. De industriële productie steeg met 3,8% en bleef daarmee ook fors onder de verwachte 4,8%. Ook de hoge werkloosheid onder jong

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top