Close

Focus op Amerikaans banenrapport

SuperUser Account 0 1

Beleggers brachten het optimisme gisteren terug op de markten. Na wat mindere dagen liet de S&P 500 gisteren een opleving zien van van 0,80% naar 4.585 punten. Ondertussen klom de Nasdaq Composite met 1,37% naar 14.340 punten. Wederom vielen vooral de winsten van Big Tech op. Alphabet eindigde 5,34% hoger, nadat het bedrijf een krachtiger AI-model lanceerde onder de naam Gemini. Kenners denken dit nieuwe AI-model de concurrentie aan kan gaan met ChatGPT. Google zelf noemt de lancering ‘een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk’.

Meta klom met 2,86% en NVIDIA won 2,4%. Grote winnaar was AMD dat een stijging van 9,9% liet zien, nadat grote techgiganten interesse hadden getoond in diens AI-chips. McDonald’s eindigde nagenoeg onveranderd op de dag dat bekend werd dat het fastfoodconcern deze week een aantal CosMc’s opent om te testen.

De eerste aanvragen voor werkloosheid die gisteren werden gerapporteerd, kwamen uit op 220.000, grofweg in lijn der verwachtingen. Beleggers focussen zich vandaag op het Amerikaanse banenrapport. Het zogeheten nonfarm payrolls report biedt inzicht in het aantal nieuw gecreëerde banen in november, het werkloosheidspercentage alsmede de loongroei en de arbeidsparticipatiegraad. Analisten verwachten 180.000 nieuwe banen en een gelijkblijvend werkloosheidscijfer van 3,9%.

Met de huidige aandelenrally lijken beleggers uit te gaan van het ultieme scenario, waarbij de arbeidsmarkt net genoeg afkoelt om de druk op de lonen en dus de inflatie weg te nemen, maar de economie niet in een diepe recessie belandt. Dat is exact wat centrale bankiers bedoelen als ze spreken over een zachte landing voor de economie.

Beleggers kijken ook uit naar de voorlopige cijfers over het consumentenvertrouwen voor december van de Universiteit van Michigan. Ook maakt de onderzoeksuniversiteit de verwachtingen van de inflatie voor de komende 5 jaar bekend.

Lees meer

Gaan de beurzen corrigeren en stijgt goud naar $ 2500? | LYNX Beursflash

SuperUser Account 0 6
Gaan de beurzen corrigeren en stijgt goud naar $ 2500?
In deze video neemt beleggingsspecialist Justin Blekemolen u mee door de recente ontwikkelingen op de financiële markten. Ontdek de gevolgen van inflatie, de dreiging van recessie en de invloed van renteschommelingen op de aandelenbeurzen.

Daarnaast biedt Justin gedetailleerde technische analyses van prominente markten, waaronder goud, S&P 500, Nasdaq en AEX. Bekijk nu de video en laat ons in de reacties weten welke onderwerpen je graag in de toekomst behandeld zou willen zien. Meer over technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

In de LYNX Beursflash bespreekt Justin Blekemolen elke week verschillende aandelen of indices op basis van fundamentele en technische analyse.

Mis geen Beursflash video, abonneer gratis op ons kanaal: Lees meer

Koelt de Amerikaanse arbeidsmarkt verder af?

SuperUser Account 0 1

De aandelenbeurzen in New York hebben gisteren een stapje teruggedaan. Beleggers verwerkten onder meer het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP. Uit de woensdag gepubliceerde private payrolls data bleek dat de Amerikaanse economie er in november 103.000 banen bij kreeg, wat lager was dan de 130.000 banen die werden verwacht. Dit cijfer lijkt opnieuw aan te tonen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt langzaam afkoelt, wat nog meer bevestiging geeft dat de Fed klaar is met het verhogen van de rentes.

De vraag is of de komende cijfers over de arbeidsmarkt een soortgelijke afkoelende trend zullen laten zien. Vandaag worden de wekelijkse werkloosheidsclaims gepubliceerd en op vrijdag staat het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid op de agenda. Daarmee krijgen we inzicht in het werkloosheidspercentage, de loongroei en de arbeidsparticipatiegraad.

De Dow en de S&P 500 sloten voor de derde opeenvolgende dag lager met een verlies van respectievelijk 0,2% en 0,4%. De S&P lijkt zichtbaar moeite te hebben met de weerstand rond 4.600 punten, waar de index nu meermaals op is afgeketst.

De Nasdaq Composite daalde ook met ongeveer 0,6% tot 14.146 punten. NVIDIA lag opvallend zwak met een verlies van 2,28%, nadat onder meer Microsoft, OpenAI en Meta zeiden interesse te hebben in de nieuwe AI chip van AMD. Ze zien deze nieuwe chip die begin volgend jaar beschikbaar is als goedkoper alternatief van NVIDIA’s chips.

In de nabeurshandel verloor GameStop 6%, nadat het een omzetdaling liet zien in het afgelopen kwartaal. Vandaag zal Dollar General voor het openen van de Amerikaanse beurs zijn kwartaalresultaten publiceren. Nabeurs is het de beurt aan Lululemon en Broadcom.

Azië onder druk & Europa opent lager

In het Oosten zijn de meeste aandelenbeurzen in het rood geëindigd. Beleggers reageerden verrast op de handelscijfers van Chin

ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

SuperUser Account 0 1

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

De EXS1 ETF geeft ons de mogelijkheid om deel te nemen aan de prestaties van de toonaangevende Duitse index, de DAX. Deze ETF geeft ons directe toegang tot de 40 grootste en meest verhandelde bedrijven in Duitsland. De DAX is de afgelopen weken sterk gestegen. De koersen hebben nu bijna de top bereikt die in juli van dit jaar werd neergezet.

Uitleg: Met de sterke stijging van de Duitse benchmarkindex in de afgelopen dagen zijn de koersen erg ver van de EMA 50 verwijderd geraakt. Dit vergroot de kans dat de DAX nu zou kunnen corrigeren. In het geval van een correctie van de totale markt zou een short positie in de EXS1 ETF ons kunnen laten profiteren hiervan. De risk/reward van onze set-up van 6,8 is zeer aantrekkelijk. Als de stijging echter aanhoudt, hebben we onze trade afgedekt met een krappe stop. We definiëren het gebied rond de EMA-50 als het koersdoel voor ons shortscenario.

Set-up: Bij koersen onder € 137,10 zou men een short trade kunnen uitvoeren. In onze set-up plaatsen we de stop-loss dicht boven de candle van maandag na de entry.

Koers ishares dax etf | ishares core dax exs1 etfLees meer
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top