Close
Coronavirus nu ook in VS & cijfers Netflix en IBM goed ontvangen
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

Coronavirus nu ook in VS & cijfers Netflix en IBM goed ontvangen

Even leek het coranavirus een ware correctie te starten op de beurzen. Inmiddels zijn er zeker 440 besmettingen en is het virus ook in de VS gesignaleerd. De angst voor een wereldwijde epidimie van de dodelijke longziekte is uiteraard geheel terecht. Die angst zien we bij beleggers ook terug in de koersen. De vrees voor een epidimie kan de reissector bijvoorbeeld flink onder druk zetten. De koersen van de Amerikaanse vliegmaatschappijen gingen stuk voor stuk met meerdere procenten omlaag. The Priceline Group(BKNG), de moedermaatschappij van booking.com, sloot 3,12% lager. Bij de indices bleven de verliezen uiteindelijk beperkt. De S&P 500 index sloot 0,27% lager op 3.320 punten en de Nasdaq Composite ging 0,19% lager de dag uit bij een stand van 9.370 punten. 

De markt liet overigens weer een aantal opvallende uitslagen zien. Zo steeg de koers van Beyond Meat met ruim 18%, nadat Starbucks (-1,2%) bekendmaakte naar alternatieven voor vlees voor zijn ontbijtmenu’s te zoeken. Uber werd ook ruim 7% meer waard na geruchten over de verkoop van zijn maaltijdbesteldochter Uber Eats in India aan een lokale branchegenoot. De koers van Tesla nam eveneens met ruim 7% toe. De stijging is opvallend te noemen aangezien bekend werd dat een petitie (gestart door shortsellers) de Amerikaanse toezichthouder NHTSA oproept een onderzoek in te stellen, naar plotseling versnellende Tesla’s.

S&P 500 index 22-01-2020

Netflix +2,26% na kwartaalcijfers

Opvallender is het feit dat de futures in de VS momenteel weer in het groen staan te shinen. De S&P 500 en de Nasdaq-100 futures staan respectievelijk 0,4% en 0,6% hoger. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de goede ontvangst van de kwartaalcijfers van Netflix en IBM. Netflix verraste analisten en beleggers door 8,8 miljoen nieuwe betalende abonnees aan zich te binden.

Dat is meer dan de 7,6 miljoen abonnees waarmee het streamingplatform zelf rekening hield. De omzet in het 4e kwartaal steeg met 30% tot $ 5,5 miljard. De koers van Netflix ging nabeurs eerst met zo’n 2% onderuit, maar wist uiteindelijk met een winst van 2,26% de nabeurshandel uit te gaan. Uiteraard kunt u bij LYNX zowel voor- als nabeurs handelen in uw favoriete aandelen.

Netflix koers 22-01-2020

IBM +3,83% na verrassende omzetgroei

IBM deed het eveneens beter dan verwacht. Hoewel de koers al geruime tijd achterblijft en Warren Buffett zich flink verslikte in zijn belegging, lijkt het bedrijf nu op de goede weg. Het technologieconcern liet een verrassende omzetgroei van 0,1% zien. Kenners rekende op een daling, net als in de vijf voorgaande kwartalen.

Vorig jaar nam IBM het softwarebedrijf Red Hat over voor $ 34 miljard. Met de aankoop wilde de techreus zijn positie op de cloudmarkt verstevigen en die overname lijkt zijn vruchten af te werpen De onderneming profiteerde namelijk vooral van goede zaken bij zijn clouddivisie. IBM zag de omzet van de cloudtak met 21% stijgen tot $ 6,8 miljard. Het onderdeel wordt door kenners als cruciaal gezien voor de onderneming.

IBM koers 22-01-2020

Koers Boeing onder druk (-3,33%)

De Dow Jones deed het met een verlies van 0,52% vele malen slechter dan de andere inidces. Dat had uiteraard te maken met de zwakke prestaties van het zwaargewicht Boeing. De koers van Boeing (-3,33%) werd zelfs even stilgelegd (halted), nadat er slecht nieuws in een rapport verscheen. De vlieguigbouwer liet weten er rekening mee te houden dat toestellen van zijn geplaagde type 737 MAX pas in de zomer de lucht in mogen.

Dat is maanden later dan aanvankelijk verwacht. De uitspraken zijn gewaagd, het concern beloofde eerder ook al data waarop het toestel weer ging vliegen. Inmiddels is de productie van het toestel gestopt en moeten ze $ 10 miljard lenen om de kosten te dekken.

Boeing koers 22-01-2020

Europese futures hoger

De futures in Europa staan voorbeurs hoger. Of we ook met groene cijfers de dag gaan afsluiten hangt af van twee dingen. De eventuele verdere verspreiding van het coronavirus en de koersprestaties van ASML.  Het bedrijf uit Veldhoven heeft om 08:00 uur de cijfers openbaar gemaakt. De chipmachinefabrikant had een sterk jaar, en rekent gewoon weer op groei in 2020. Niet voor niets steeg de koers van het bedrijf vorig jaar met bijna 100%. De robuuste groei van de zwaargewicht heeft er mede voor gezorgd dat de AEX-index nu boven de 600 punten staat.

Later vandaag krijgen we ook nog cijfers over de Amerikaanse huizenverkopen. Ook staan de kwartaalcijfers van Johnson & Johnson en Texas Instruments op de agenda. Later deze week wordt de agenda weer voller, met als hoogtepunt de ECB-vergadering op donderdag.

AEX index koers 22-01-2020

Financiële Agenda

Het bericht Coronavirus nu ook in VS & cijfers Netflix en IBM goed ontvangen verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top