Close

Oxurion

Inspiratiepartner Technischesignalen.be 0 1

Op 10 juni was er positief nieuws voor Oxurion (2.62 Euro – Brussel – OXUR). De koers reageerde met een gap naar boven. Sindsdien trekt de koers lichtjes aan. Het is uiteraard een speculatief aandeel maar wel interessant. De bodem van 10 mei op 2.45 komt in aanmerking als stop.

The post Oxurion appeared first on Technische Signalen.

TA van Edward Loef – Roestplekken in staalaandelen

SuperUser Account 0 6

De positieve trends in een drietal aandelengrafieken tonen tekenen van slijtage. Extra onderhoud is nodig.

ThyssenKrupp AG vanaf 2020 op dagbasis

ThyssenKrupp AG vanaf 2029 op dagbasis

Bij een beursnotering rond € 8,17 werd op 28 december 2020 o.a. het aandeel ThyssenKrupp AG genoemd om beleggers verder op te warmen. De technische analyse luidde: Opnieuw gokken op 50% koersstijging dus. Strikt genomen zou deze trendvisie de beurskoers naar € 12,25 moeten stuwen. In maart werd kortstondig de € 12,00 grens overschreden. Vorige maand werd het proces van hogere bodems afgebroken door een daling onder € 10,00. Dit steunniveau blijkt deze week de nieuwe weerstandgrens. Nu de beurskoers van ThyssenKrupp hard op weg is naar de voormalige weerstand nabij € 8,00 zou hier een tijdelijke bodem mogen worden verwacht, maar eronder betekent veel meer koersslijtage.

ArcelorMittal vanaf 2020

ArcelorMittal vanaf 2020

De visuele trendanalyse focust op het monitoren van de reeks opeenvolgende bodems respectievelijk toppen. In de koersgrafiek van het aandeel ArcelorMittal blijkt de trend vanaf de bodem in maart vorig jaar stijgend, zolang het prijsniveau boven € 22 noteert. Het lijkt waarschijnlijk dat de beurskoers van ArcelorMittal na de daling onder de bodem van mei (= € 25) de afstand naar de recente topniveaus (= € 27,50) naar beneden omklapt. Deze subtiele verzwakking is binnen het lange termijn stijgende trendkanaal niet heel zorgelijk, maar wel een reden om de slijtage in de vraag naar het aandeel kritischer te bestuderen. De reeks opeenvolgende bodems vertoont immers een scheur.

US STEEL (X) op weekbasis vanaf 2017

US STEEL (X) op weekbasis vanaf 2017

Een extra argument om kritischer naar aandelen van staalfabrikanten te kijken, toont de weekgrafiek van US Steel (tickersymbool ‘X’). Vorige week was er nog sprake van een positieve weekcandle met een hoogste slotkoers op weekbasis dit jaar. Deze week wordt alle geboekte koerswinst van de voorgaande drie handelsweken weer ingeleverd. De hoogste notering vorige maand bij $ 29,97 werd niet meer bereikt. De neerwaartse reactie deze week dwingt dan ook om de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden nauwgezetter te monitoren. Een daling onder deze steunlijn zou namelijk blijk geven van prijserosie, dus minder vraag. In 2018 hebben we gezien waartoe dat kan leiden.

Olieprijs verwachting 2021 – Waar gaat de olieprijs heen?

SuperUser Account 0 5

 Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet met de laatste stand van zaken.

De olieprijs vormt nog altijd een belangrijke graadmeter van de economie. Hoewel de wereld hard bezig is om alternatieve energiebronnen te ontwikkelen, kunnen we het zwarte goud voorlopig nog niet missen. Olie is de meest gebruikte grondstof ter wereld en belangrijk voor zowel vervoer als de industrie.

Na het lezen van dit artikel bent u op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de oliemarkt en weet u hoe u kunt beleggen in de olie-sector. Verder bespreken we onze verwachtingen voor de olieprijs in 2021. Daarbij kijken we zowel de fundamentele beweegredenen als de technische signalen die de grafiek geeft.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

Olieprijs verwachting 2021

Olieprijs verwachting 2021

Update 18 juni 2021: olieprijs op hoogste niveau in 2,5 jaar tijd.

Inmiddels is het alweer ruim een jaar geleden dat de olieprijs een historisch harde val beleefde. De Amerikaanse oliefuture belandde destijds even onder de nul, maar achteraf blijkt dat het perfecte koopmoment te zijn geweest. De laatste update van dit artikel was van 14 januari nadat de OPEC op 5 januari een nieuwe deal sloot. De nieuwe afspraak vormde het startschot van een ware olie-rally waarbij de koers met ruim 53% is gestegen tot het hoogste niveau in 2,5 jaar tijd.

Ondertussen zijn de OPEC+ landen al meerdere keren bij elkaar geweest om de productiebeperkingen mondjesmaat los te laten. In april werd afgesproken dat er weer 2,1 miljoen extra vaten per dag op de markt mochten worden gebracht tussen mei en juli. Bij de laatste vergadering van eerder deze maand werd afgesproken door te gaan met deze productieverhogingen. Wat er na juli gebeurt, zullen de landen tijdens de volgende vergadering op 1 juli bespreken.

Het Midden-Oosten is verantwoordelijk voor meer dan een derde van de mondiale olieproductie, maar blijft sparren met Iran dat de productie graag fors wil verhogen. Nu de coronacrisis tegen het einde loopt en de vraag steeds verder toeneemt, is het waarschijnlijk dat Iran na juli veel meer olie de markt op wil brengen. OPEC zal echter willen voorkomen dat een te grote toevoeging van Iraanse vaten de strategie van het oliekartel in gevaar brengt. Uiteindelijk zijn alle landen in het Midden-Oosten gebaat bij een hogere olieprijs, maar om geld te verdienen moet er ook geproduceerd worden.

Sterkere dollar drukt olieprijs

De afgelopen dagen zien we de olieprijs lichtelijk corrigeren nadat de Amerikaanse dollar plotseling weer omhoog ging. De dollar steeg ruim 1,5% nadat de Federal Reserve aangaf de rente mogelijk in een sneller tempo te verhogen dan eerder werd gedacht. Overigens gaat het om 2 renteverhogingen en pas in 2023. Een sterkere dollar heeft veelal een negatief effect op grondstoffenprijzen, doordat het olie, dat in dollars wordt geprijsd, duurder maakt in andere valuta&

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top