Close

TA van Edward Loef – Gaat zilver nog glanzen?

SuperUser Account 0 3

Het is alweer een tijdje stil omtrent de zilverprijs. Tijd om de grafiek op te poetsen dus.

Termijnprijs zilver vanaf 2020

Termijnprijs zilver vanaf 2020

Sinds de prijspiek rond $ 30 in augustus 2020 beweegt het termijncontract met betrekking tot de zilverprijs in een zijwaartse trend. De bandbreedte tussen de bodemniveaus rond $ 22 en de piekniveaus bij ca. $ 29 bedraagt ca. $ 7. Nu de zilverfuture weer richting de $ 22 beweegt ontstaan er aantrekkelijke rendement-/risicoverhoudingen tussen steun en weerstand. De koper van zilver rond $ 22 veronderstelt een relatief beperkt prijsrisico, want een steun is een steun, totdat het tegendeel blijkt. Onder $ 21,00 ontstaan risico’s, dus de foutmarge wordt op $ 1 becijferd bij $ 22. Daar staat een opwaarts prijspotentieel van ca. $ 7 tegenover. Dit zou de doorslag moeten geven wat te doen.

WisdomTree Physical Silver ETF (PHAG)

WisdomTree Physical Silver ETF (PHAG)

Een indirecte belegging in zilver is o.a. mogelijk via participaties in het aan Euronext Amsterdam genoteerde WisdomTree Physical Silver (PHAG). De langetermijn perspectieven ogen gunstig, dankzij de opwaartse uitbraak vorig jaar boven de koerstoppen van 2016 en 2019. Een andere invalshoek is de meer controversiële Elliott Wave theorie. Dat wil zeggen, correctieve bewegingen in reactie op de hoofdtrend zijn duidelijk herkenbaar aan de elkaar overlappende koersbewegingen. In de afgelopen 12 maanden lijkt dus sprake van een correctiefase. Uiteindelijk wordt de (opgaande) trend weer hervat. In de Elliott Wave patronen zijn A-B-C-D-E-zaagtandbewegingen regelmatig praktijk. De laatste correctie is golf ‘E’.  Beleggers in zilver moeten zich nu dan ook gaan voorbereiden op een draai omhoog.

Wheaton Precious Metals (WPM)

Wheaton Precious Metals (WPM)

Het aan de New York Stock Exchange genoteerde Wheaton Precious Metals (WPM) wordt beschouwd tot de top-30 van beste aandelen met belangen in zilver. De langetermijn positieve technische condities zijn vorig jaar via een krachtige opwaartse koersuitbraak zichtbaar geworden. Op dit moment bevindt de beurswaardering zich in een correctiefase. Onduidelijk is aan welke kant van de driehoek de beurskoers zal gaan uitbreken, maar de stijgende meerjarige weerstandlijn suggereert uiteindelijk een opwaarts vervolg. Dat betekent dat momenten van zwakte zoals in de afgelopen weken het aantrekkelijker maken om de koers op te poetsen, zodat het in 2022 weer haar mooie glans terugkrijgt.

Stevige winsten in de rebound: Dow Jones stijgt 1,87%, S&P 500 +1,17% en Nasdaq +0,93%

SuperUser Account 0 9

De aandelenbeurzen in New York zijn met een stevig herstel aan de nieuwe beursweek begonnen. Opvallend was de sterke prestatie van de Dow Jones index. Deze index die traditioneel veel waarde-aandelen bevat gaf flink gas en sloot 1,87% hoger. Bij de S&P 500 zagen we een winst van 1,17% en de Nasdaq deed het met een stijging van 0,93 het minst goed. Die grote verschillen tussen de indices hebben natuurlijk alles te maken met de angst voor een strenger monetair beleid van centrale banken vanwege de aanhoudende hoge inflatie.

Een verhoging van de rente maakt de toekomstige winsten minder waard en juist bij groei-aandelen (zonder winst) draait het vaak om winsten in de toekomst. Dit zagen we de afgelopen weken al terug bij de zwakke prestaties van aandelen als Spotify, Oatly, Splunk, Peloton en Palantir. Die laatste drie gingen zelfs gisteren weer omlaag en bleven daarmee achter bij de brede markt. De stijging bij de Nasdaq kwam dan ook van de grote techreuzen zoals Apple (+2,15%), Meta Platforms (+3,59%), Amazon (+1,11%) en Microsoft (0,98%).

Voor uitmuntende prestaties moest u toch echt bij de oude economie-aandelen uit de Dow Jones zijn. Zo stegen Norwegian Cruise Line (+9,51%) en Carnival (+8,14%) met stevige percentages. Ook de vliegmaatschappijen gingen hard omhoog, American Airlines steeg met 7,88% en United Airlines ging met 8,32% omhoog. Dit had mogelijk ook te maken met het feit dat de Amerikaanse viroloog Anthony Fauci, heeft gezegd dat de eerste data van de omicron-variant hoopgevend waren. Hij voegde eraan toe dat de nieuwe coronavariant misschien niet zo slecht is als aanvankelijk werd gevreesd.

Alibaba stijgt ruim 10%

De meeste Chinese bedrijven met een Amerikaanse notering schoten gisteren de lucht in. We zagen een ware opluchtingsrally, nadat de Chinese overheid aangaf dat het niet hun doel is om Amerikaanse noteringen te doen laten verdwijnen. De China Securities Regulatory Commission zei dat de vrije keuze is van bedrijven om hun aandelen te noteren waar het bedrijf dat wenst.

Specifiek voor

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top