Close
Technologie aandelen vergroten voorsprong & cijfers Home Depot
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

Technologie aandelen vergroten voorsprong & cijfers Home Depot

De S&P 500 gaf gisteren wat van de recente koersstijgingen terug en daalde 1,05% tot 2.923 punten. De Nasdaq deed het met een verlies van 0,54% aanzienlijk beter, terwijl juist de kleine aandelen in de Russell 2000 2% wegzakken. Het verschil tussen de indices wordt hierdoor steeds groter. De Russell 2000 staat sinds de start van het jaar op een verlies van 21,6%, terwijl de Nasdaq juist 2,4% hoger staat.

Het coronavirus lijkt de digitale transformatie van de economie in een stroomversnelling te brengen en hiervan profiteren voornamelijk technologie bedrijven. Beleggers moeten zich echter wel realiseren dat deze transformatie afremt mocht de economie langzaam weer volledig geopend worden. De vraag is nu of de gevolgen van COVID-19 genoeg in de koersen verwerkt zijn.

Koers Nasdaq vs Russell 20-05-20

Home Depot helpt werknemers

De cijfers van Home Depot, de grootste doe-het-zelf keten van de wereld werden niet goed ontvangen. Het bedrijf zag de omzet met 7,1% stijgen, maar onderaan de streep daalde de winst naar $ 2,2 miljard ($ 2,08 per aandeel). Vorig jaar was de winst nog $ 2,5 miljard ($ 2,27 per aandeel). De belangrijkste reden voor deze tegenvallende winst zijn de maatregelen die Home Depot tegen COVID-19 genomen heeft.

Zo heeft Home Depot het aantal betaalde vakantiedagen voor werknemers verhoogd en extra verhoogd voor mensen boven de 65 of die om andere redenen een hoger risico lopen. Daarnaast werden de bonussen voor overwerk verdubbeld en de zogeheten co-pays bij medische zorg tijdelijk afgeschaft. Al deze kosten drukten de winst met zo’n $ 640 miljoen ($ 0,60 per aandeel).Koers Home Depot 20-05-20

Hang Seng laat meer bedrijven toe tot de HSI index

Bedrijven met een hoofdnotering op een andere beurs kunnen vanaf nu toch opgenomen worden in de Hang Seng Index. Met name drie grote Chinese aandelen. e-commerge gigant Alibaba, smartphone producent Xiaomi en Online maaltijdbezorger Meituan zullen hiervan profiteren en opgenomen worden in de index. Aandelen met een dubbele aandeelhoudersstructuur worden niet langer uitgesloten. Hierdoor is het mogelijk voor dat bijvoorbeeld oprichters onevenredig veel zeggenschap houden over de bedrijven.

Door de verandering van de regels zal het aandeel van technologie aandelen in de index aanzienlijk stijgen. Hiermee wordt de index wat beter verdeeld, want op dit moment zijn financiële bedrijven met een gewicht van 47,8% dominant. ETF’s die de HSI index volgen zullen door deze verandering voor $ 3,7 miljard aan aandelen in deze bedrijven moeten kopen, terwijl ze het belang in bedrijven die al in de index zaten juist afbouwen. Mede hierdoor stonden de drie bedrijven tussen de 2% en 1,6% hoger.

Koers alibaba 20-05-20

Spotify zet in op podcasts

De Joe Rogan Experience, één van de meest bekende podcasts in de VS wordt exclusief voor Spotify. Er is eerst nog een overgangsfase, maar uiteindelijk zal het programma exclusief op Spotify te zien zijn. Met deze actie laat Spotify zien dat het serieus een poging wil doen om een dominante speler te worden in de markt voor podcasts. Spotify richt zich nu voornamelijk nog op het streamen van muziek, maar ondanks de enorme groei kan het bedrijf deze groei niet of nauwelijks omzetten in winst. Dit komt omdat Spotify veel moet afdragen aan muzikanten en platenmaatschappijen die de rechten voor muziek in bezit hebben.

Podcasts hebben die probleem niet en groeien net als muziek stream zeer snel. Bovendien zijn beide activiteiten complementair. Beleggers zijn in ieder geval enthousiast en zetten het aandeel Spotify 8,4% hoger. Het aandeel breekt hierdoor ook uit en staat na een zeer sterk herstel op de hoogste koers ooit.

Koers spotify 20-05-20

Rode cijfers voor de AEX-index

Voorbeurs zakt de AEX-index 0,60% weg tot 517 punten. Na sterke stijgingen van de afgelopen dagen zet de index weer een stapje terug. De index heeft nu een aantal keer op dezelfde plek een nieuw top of dal neergezet. Het is afwachten of de AEX-index daaruit kan breken en de prestaties van de Nasdaq kan volgen. De DAX verliest voorbeurs 0,50%, maar weet met 11.020 punten nog wel boven de psychologische grens van 11.000 te blijven.

Vandaag komen er om 11 uur cijfers naar buiten over de Europese inflatie en om 16:30 weten we meer over de olie opslag in Cushing. Loopt deze al weer langzaam leeg of heeft de gestegen olieprijs er juist weer voor gezorgd dat olieproducenten massaal weer aan het pompen zijn geslagen. De olieprijs in Cushing is op dit moment $ 32 per vat. Niet genoeg voor veel producenten, maar een heel stuk hoger dan de negatieve prijzen die we een aantal weken geleden zagen.

Koers AEX-index 20-05-20

Financiële Agenda

08:00 DE – Producentenprijsindex (PPI)
11:00 EUR – Consumentenprijsindex (CPI)
16:30 VS – Ruwe Olievoorraden Cushing
20:00 VS – FOMC notulen

 

Het bericht Technologie aandelen vergroten voorsprong & cijfers Home Depot verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top