Close
V-shape recovery & jobless claims
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

V-shape recovery & jobless claims

We hebben de V-shape recovery te pakken. Althans, niet van de economie, maar wel van de Amerikaanse beurs. De S&P 500 index sloot gisteren 1,40% hoger op 3.380 punten. Daarmee werd op een haar na de vorige all-time high uit februari bereikt. Toch is het nog niet zeker dat deze weerstand op 3.393 punten vandaag of morgen ook echt doorbroken zal worden. De futures in de VS staan momenteel lager, de S&P future staat -0,30% in het rood. De vraag is nu of er een dubbele top ontstaat op de S&P 500 of dat we er binnenkort alsnog doorheen breken. Technisch is er voorlopig nog geen man overboord, zolang de steun rond 3.200 punten intact blijft. Pas na het doorbreken van deze bodem verslechtert het technische beeld.

Ook de Nasdaq deed het gisteren weer uitstekend met een winst van ruim 2% en een slotstand van 11.012 punten. Apple ging opnieuw 3,38% hoger en het aandeel lijkt niet meer te stoppen. Het bedrijf is hard op weg om als eerste ter wereld een beurswaarde van $2000 miljard te bereiken. Ook NVIDIA (+5,40%), Microsoft (+2,90%) en Amazon (+2,58%) profiteerden weer flink van het positieve sentiment rondom tech-aandelen.

Apple gaat binnenkort een aandelensplitsing doorvoeren en Tesla leek dit ook wel een goed idee. Na de bekendmaking hiervan schoot de koers van de elektrische autobouwer met ruim 13% de lucht in. En dat is best een beetje vreemd, want zo een aandelensplitsing zou niet heel veel uit moeten maken. Wat er precies gaat gebeuren door de stock-split heb ik beschreven bovenaan in het eerder geschreven artikel over Tesla: Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

Lagere opening

De forse stijging van gisteren lijkt vandaag geen vervolg te krijgen. De futures in de VS staan lager en de beurzen in Azië sloten verdeeld. De futures in Europa wijzen op een lagere start. De AEX zal naar verluidt 0,50% lager openen rond 572 punten terwijl de DAX circa 0,16% lager opent op 13.038 punten. Een reeks aan kwartaalcijfers van wat kleinere bedrijven werden vanochtend openbaar gemaakt. Zo kwamen Forfarmers, Kendrion, NIBC en Aegon met resultaten over het 2e kwartaal.

Die van Aegon waren veel slechter dan verwacht. De nettowinst van het bedrijf kelderde met 67% van 617 miljoen euro tot eens schamele 202 miljoen euro. Aegon zag zich daarom genoodzaakt alle financiële verwachtringen voor dit en volgend jaar i te trekken. De verzekeraar keert bovendien geen slotdividend uit en halveert het interim-dividend van 15 naar 6 cent. Met het ingehouden geld van circa 500 miljoen euro worden schulden afgelost.

Jobless claims

Vanmiddag om 14:30 uur staan de wekelijkse jobless claims weer op de agenda. Naar verluidt zullen nog eens 1,1 miljoen Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een WW-uitkering. Hoewel dit weer een daling is in het aantal ten opzichte van vorige week, zijn dat altijd nog ontzettend veel aanvragen. Bovendien zou je denken dat bijna iedere Amerikaan nou wel een aanvraag heeft gedaan. Het wordt de 20e week op rij waarin het aantal aanvragen boven de 1 miljoen ligt. Ook worden de zogeheten continuing claims bekendgemaakt, deze cijfers geven inzicht in hoeveel Amerikanen nog steeds een werkloosheidsuitkering ontvangen.

De AEX-index lijkt technisch verbeterd na de doorbraak boven de 568 punten. Hiermee is ook direct de gap die nog openstond gesloten. De weg lijkt vrij voor een aanval op de top van eind vorige maand.

Financiële Agenda

Het bericht V-shape recovery & jobless claims verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top