Close
Beleggers speculeren op nieuw steunpakket & IBM splitst op
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

Beleggers speculeren op nieuw steunpakket & IBM splitst op

De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren hoger gesloten. De S&P 500 won 0,80% bij een stand van 3.446 punten en de Nasdaq Composite sloot 0,50% hoger op 11.421 punten. Beleggers reageerden enthousiast op het feit dat er hoogstwaarschijnlijk binnenkort alsnog een nieuw steunpakket wordt goedgekeurd voor de Amerikanen. Een dag eerder drong de Amerikaanse centrale bank nog aan op de noodzaak daarvan. Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden zei eerder op de dag dat zij het steunpakket aan de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen dat Trump aankondigde niet zal steunen. Al snel kwamen er berichten naar buiten dat de onderhandelingen constructief verlopen en beleggers lopen alvast vooruit op een deal.

Het steunpakket lijkt hard nodig, want gisteren werd bekend dat nog eens 840.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd hebben. Het aantal aanvragen daalt miner snel dan verwacht en dat duidt erop dat het herstel op de Amerikaanse arbeidsmarkt enigszins vertraagd is. Bovendien vinden er hier en daar nog altijd massa-ontslagen plaats. Vooral in de vliegindustrie is het nog altijd kommer en kwel. De CEO van Qatar Airways waarschuwt dan ook dat het ergste nog niet achter de rug is. Al 43 commerciële vliegmaatschappijen zijn al failliet gegaan en mogelijk volgen er meer. De International Air Transport Association (IATA) verwacht dat de gehele industrie in de tweede helft van 2020 ruim $77 miljard in rook op ziet gaan. 

IBM splitst op

IT-bedrijf IBM heeft besloten zichzelf op te splitsen in twee bedrijven. De laatste tijd ging het vooral erg goed met de clouddiensten. Het bedrijf heeft besloten zich verder te gaan concentreren op deze diensten en brengt de IT-infrastructuur onder in een nieuw bedrijf. De splitsing moet eind volgend jaar voltooid zijn. Het nieuwe bedrijf krijgt een aparte beursnotering en een nog te bepalen naam. De divisie IT-infrastructuur houdt zich onder meer bezig met technische ondersteuning van datacentra. Beleggers reageerden enthousiast en zetten de koers bijna 6% hoger op $131,49. 

Europa start licht hoger

De Europese beurzen blijven flink achter bij de stijgingen in de VS. Dit heeft met name te maken met de samenstelling van de indices. In Europa is veel minder technologie aanwezig en sectoren die het juist zwaar hebben, zoals banken en olie, hebben relatief veel gewicht in de Europese indices. Vandaag gaat de AEX zo’n 0,3% hoger openen op 561.5 en doet daarmee wel een poging om aan een nieuwe stijgende trend te beginnen. De Amsterdamse beurs breekt boven de weerstand(top 560) en het technische beeld lijkt daarmee behoorlijk op te klaren. De Duitse DAX-index staat voorbeurs slechts 0,16% hoger op 13.060 punten.

Er valt vandaag niet veel te beleven op de beurs. Er is weinig richtinggevend nieuws. Voor de grondstoffen beleggers is het WASDE-rapport mogelijk nog interessant dat om 18:00 uur verschijnt. Het rapport wordt maandelijks uitgebracht en geeft jaarlijkse prognoses voor de Amerikaanse en wereldwijde tarwe, rijst, ruwe granen, oliehoudende zaden en katoen. Het rapport behandelt ook de productie van suiker, vlees, gevogelte, eieren en melk in de VS.

Financiële agenda

Het bericht Beleggers speculeren op nieuw steunpakket & IBM splitst op verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top