Close

Beleggen in quantum computing aandelen

SuperUser Account 0 3

Geschatte leestijd: 9 minutes

beleggen in quantum aandelen
Quantum computing is een technologie die in toenemende mate de aandacht trekt van zowel wetenschappers, bedrijven en beleggers wereldwijd.

Waar in 2024 kunstmatige intelligentie centraal stond, wordt in 2025 kwantumtechnologie gezien als een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling. In dit artikel bespreken we wat quantum computing is en geven we een overzicht van enkele quantum aandelen.

Bent u op zoek naar een broker om in aandelen te handelen, klik dan hier.

Wat is quantum computing?

Quantum computing is een revolutionaire technologie die de manier waarop we informatie verwerken volledig kan veranderen. In tegenstelling tot klassieke computers, die werken met bits die de waarde 0 of 1 kunnen hebben, maakt quantum computing gebruik van qubits. Deze qubits kunnen dankzij kwantummechanische principes niet alleen 0 of 1 zijn, maar ook een combinatie van beide tegelijk. Dit wordt superpositie genoemd. Hierdoor kan een kwantumcomputer i

Beleggers zetten zich schrap voor Fed’s favoriete inflatiecijfer

SuperUser Account 0 0

Beursnieuws Amerika

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag lager, onder invloed van toenemende handelsspanningen en nervositeit over de inflatieontwikkeling. De Dow Jones verloor 0,4%, de S&P 500 daalde 0,3% en de Nasdaq leverde 0,5% in. De druk op aandelen werd verder opgevoerd door uitspraken van voormalig president Donald Trump, die een tarief van 25% aankondigde op “alle auto’s die niet in de Verenigde Staten worden geproduceerd”. Dit leidde wereldwijd tot zorgen over oplopende handelsconflicten. Tesla, dat een groot aantal fabrieken in de Verenigde Staten heeft, ontspringt de dans grotendeels, waardoor het aandeel +0,4% hoger sloot.

Goud brak opnieuw door naar recordhoogtes. De prijs voor een troy ounce steeg tot boven de $3.070, aangedreven door de zoektocht naar veilige havens te midden van geopolitieke onzekerheid en volatiele markten. Ook zilver steeg naar het hoogste niveau sinds oktober 2024.

In de nabeurshandel kwam sportmerk Lululemon onder druk te staan met een koersdaling van 10%, nadat het bedrijf een teleurstellende outlook voor Q1 en het boekjaar 2025 presenteerde. Daarentegen steeg cloudprovider Braze ruim 10% in de nabeurs-handel dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten.

Op het economische front kan de prijsindex voor de persoonlijke consumptieve bestedingen (PCE) van februari, dat vandaag verschijnt, bevestigen of beleggers zich zorgen moeten maken over de aanhoudende inflatie. Zeker nadat de Federal Reserve onlangs haar inflatieverwachting nog verhoogde. Economen gepolst door Dow Jones verwachten dat de PCE prijsindex in februari met 0,3% zal stijgen en met 2,5% op jaarbasis.

Grafiek S&P 500 index uit TWS Handelsplatform

Azië: autosector onder druk

De Aziatische markten stonden vanochtend overwegend in het rood, met scherpe verliezen voor autofabrikanten na de Amerikaanse tariefdreiging. De Nikkei 225 in Japan verloor 2,

Nieuwe dag, nieuwe tarieven

SuperUser Account 0 4

Beursnieuws Verenigde Staten

De Amerikaanse aandelenmarkten slagen er maar niet in om een duurzaam herstel te boeken. Hoewel de S&P 500 de afgelopen drie handelssessies met winst afsloot, werd deze reeks nu doorbroken. Op woensdag eindigden de belangrijkste Amerikaanse indexen allemaal lager met vooral een sterk verlies voor de NASDAQ. De technologie-index sloot de handelsdag af met een verlies van 2,04%. De Dow Jones en de S&P 500 koersten lager met verliezen van respectievelijk 0,31% en 1,12%.

Het lijkt tegenwoordig een patroon te worden: nieuwe dag, nieuwe tarieven van president Trump. Trump kondigde aan dat de Verenigde Staten een tarief van 25% zullen invoeren op alle wagens die in het buitenland gemaakt zijn. Deze nieuwe tarieven zouden vanaf 2 april van kracht worden. Trump maakte deze beslissing na het sluiten van de beurs bekend. Verschillende autobouwers kenden nabeurs dan ook een stevige koersval. General Motors en Ford verloren beide zo’n 5%. Gedurende de handelsdag stonden de aandelen van de autobouwers reeds onder druk door de geruchten over nakende tarieven.

De koperprijs steeg dit jaar al met 30%. Op woensdag steeg de prijs van het rode metaal verder waardoor het op een recordprijs noteert in New York. De reden van deze stijging zijn wederom nakende tarieven van president Trump. Hoewel er nog geen officiële tarieven zijn opgelegd op de import van koper zijn de verwachtingen dat dit spoedig zal gebeuren. Koper is geen zeldzaam metaal en ook niet één van de 50 kritische metalen die zijn aangewezen door de US Geological Survey. Het metaal is echter wel zeer belangrijk omdat het veelvuldig wordt gebruikt in de bouw, energie en defensie. De recente prijsstijging van koper in New York is dan ook niet te wijten aan een fundamenteel hogere vraag maar eerder aan het feit dat bedrijven massaal koper opkopen om de voorraden aan te vullen, anticiperend op de verwachte tarieven.

De sportgigant Nike daalde met 0,8%. Hoewel dit een bescheiden verlies is, is dit wel de zevende opeenvolgende handelsdag dat het aandeel in het rood sluit. In de afgelopen 13 handelsdagen daalde het aandeel van Nike 12 keer. Voor de maand maart noteert het aandeel aan een verlies van bijna 17%. Het bedrijf heeft het reeds een geruime tijd moeilijk. De verkopen lopen wereldwijd terug en het management van het bedrijf ziet niet meteen beterschap. Bij de presentatie van hun resultaten stelde Nike dat de omzet met zo’n 5% zou dalen. Analisten hadden ook een omzetdaling voorspeld maar niet zo fors als het bedrijf verwachtte.

Blik op Azië

De aandelenmarkten in Azië lieten een gemengd beeld zien. In Japan daalde de Nikkei 225 met 0,60%. De bredere Topix sloot nagenoeg vlak. In Zuid-Korea daalde zowel de Kospi als de small cap index Kosdaq. De indexen lieten een verlies van respectievelijk 1,39% en 1,06% zien. De Hang Seng index uit Hong Kong sloot 0,87% hoger en ook de Chinese CSI 300 kon met winst afsluiten. De CSI 300 kende een stijging van 0,31%.

Uiteraard waren in China de autobouwers bij de sterkste dalers. De Japanse autofabrikanten Toyota en Honda daalden respectievelijk met 3,69% en 2,91%. Nissan, dat twee fabrieken heeft in Mexico, daalde 2,92% en Mazda Motor verloor meer dan 6%.

De Chinese industriële winsten daalden in de eerste twee maanden van 2025 met 0,3%. De winsten van industriële bedrijven zijn al drie jaar op rij gedaald, wat de roep om meer steun voor de haperende economie kracht bijzet. Peking heeft een ambitieuze groeidoelstelling van 5% voor dit jaar. Volgens analisten zal de Chinese overheid echter meer stimuleringsmaatregelen in het leven moeten roepen om deze doelstelling te behalen en om het effect van hogere Amerikaanse tarieven te compenseren.

Europa

D

RSS
123578910Laatste
Copyright 2025 by Beursbubbels
Back To Top