Close

Europese beurzen hoger van start

SuperUser Account 0 0

De Amerikaanse aandelenbeurzen waren gisteren niet vooruit te branden. Na een aantal sterke handelsdagen namen beleggers duidelijk even een adempauze. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws sloot de S&P 500 zo’n 0,30% lager op 3.900 punten. De Nasdaq deed het met een verlies van 0,72% een stuk slechter. Voornamelijk het herstel van de rente zorgde ervoor dat groeiaandelen het moeilijk hadden. Ondanks het flinke herstel van afgelopen week liggen de beurzen er nog altijd slecht bij. De S&P 500 is in het 2e kwartaal met bijna 14% gedaald, wat het slechtste kwartaal sinds Q1’2020 zou zijn.

Ondertussen vragen beleggers zich natuurlijk af of dit wederom een bearmarket rally is of dat de bodem gezet is. Veel daarvan zal afhangen van de ontwikkeling van de inflatie, de economie en het monetaire beleid. De vrees voor een recessie is de laatste tijd flink toegenomen, doordat de Fed probeert de stijgende inflatie te bestrijden met agressieve renteverhogingen. Vandaag verwerken beleggers het consumentenvertrouwen in juni en de huizenprijzen van april.

Voorbeurs staan de futures in New York tot 0,47% in het groen. Medio juli gaat het kwartaalcijferseizoen weer van start. Nike kwam gisteravond al met de resultaten en die werden niet goed ontvangen. Het aandeel Nike daalde in de nabeurs-handel met bijna 3%, ondanks dat het sportkledingbedrijf de winst- en omzetverwachtingen voor het fiscale vierde kwartaal wist te overtreffen.

Azië omhoog en Europa herstelt

In Azië zijn de meeste beurzen in het groen gesloten. De Nikkei en Hang Seng index eindigden beide bijna 0,7% hoger. Er is weinig richtinggevend nieuws, maar ook in Europa gaan de beurzen hoger van start. Zojuist werd bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen opnieuw is gedaald tot een nieuw dieptepunt, nu de stijgende inflatiedruk zijn tol blijft eisen van de consument.

Verder zijn beleggers benieuwd of ECB-president Lagarde nog wat interessants heeft te melden tijdens een bijeenkomst in Portugal. Ondertussen zien we de olieprijzen langzaam weer herstellen, wat mogelijk bij kan dra

Welke ballon gaat op tijdens inflatie?

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 0
En ook welke niet... Cash geld wordt natuurlijk minder waard in tijden van inflatie. De bekende hedgefund manager Ray Dalio mag in deze tijden dan ook zijn bekende zinnetje bovenhalen: “Cash is trash”. Dat is al één ballon die we van ons lijstje kunnen schrappen.  In een vorig artikel legde ik al uit wat inflatie ...
RSS
135678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top