Close

ETF van de week: IShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

SuperUser Account 0 0

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

IShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

Met de SXR8 ETF hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan de prestaties van de S&P 500 index. Deze brede marktindex bestaat uit 500 Amerikaanse bedrijven met een hoge marktkapitalisatie. De ETF heeft zich de afgelopen maanden weer omhoog kunnen werken. Ondertussen wisten de stieren ook de belangrijke voortschrijdende gemiddelden van de 50 en 20 te heroveren.

Uitleg: Afgelopen vrijdag zagen we de ETF boven de weerstandszone rond 405 euro breken. Met de ETF op de S&P 500 hebben we de mogelijkheid om te profiteren van een verdere opleving van de beurs. Men zou direct een long positie kunnen openen in de SXR8 ETF. Maar wij wachten op een kleine terugval. Vervolgens hebben we de weerstand op 420 euro als eerste koersdoel gedefinieerd. Mocht negatief nieuws de koersen onder druk zetten, dan hebben wij het neerwaartse risico goed beperkt met een stoploss.

Set-up: In ons scenario willen we wachten op een terugval van de ETF naar 406 euro. De trade dekken we vervolgens af met een stoploss op 400 euro.

IShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)Lees meer

Beleggers trappen op rem & Hang Seng index in bearmarket

SuperUser Account 0 0

De Amerikaanse beurzen zijn bezig aan een sterke rally, maar gisteren kwam deze mogelijk tot een pauze. Want de indices openden flink hoger, maar gedurende de dag ging de meeste winst verloren. De S&P 500 sloot onveranderd op 4.205 punten en de Nasdaq-100 eindigde met een winst van 0,4% op 14.354 punten. NVIDIA steeg verder tot nieuwe all-time high op $ 419,38 en daarmee bereikte de AI-hype een nieuw hoogtepunt. Het bedrijf was daarmee kort even meer dan $ 1000 miljard waard. Ook Qualcomm (+5,12%), Tesla (+4,14%) en Intel (+3,4%) zaten tussen de grote winnaars. Maar Microsoft en Alphabet deden juist een stapje terug, net als de olie sector. De olieprijzen daalden namelijk met ruim 4%, onder meer vanwege het naderende Amerikaanse schuldenplafond.

President Joe Biden en Huisvoorzitter Kevin McCarthy kondigden in het weekend een akkoord aan om de federale basisuitgaven voor twee jaar te beperken en het schuldplafond te verhogen, maar het akkoord is nog niet bekrachtigd. Volgens een voorlopig stemschema van het Huis wordt woensdagavond over het voorstel gestemd.

Daarnaast staat voor dit weekend ook de vergadering van de OPEC+ op de planning. Beleggers vragen zich af of het ‘oliekartel’ de productiebeperkingen verder zal opvoeren nu de olieprijzen onder druk blijven staan. De Saoedische minister van Energie Abdulaziz bin Salman, waarschuwde vorige week short-sellers die gokten op een daling van de olieprijzen om “op te passen”. Dit kan worden gezien als mogelijk signaal dat OPEC+ de productie verder zou kunnen verlagen.

Vandaag staan een aantal toespraken van Fed-leden op de agenda. Ook kijkt de markt uit naar de JOLT’s vacatures, die een gedetailleerd inzicht geven in het aantal openstaande vacatures. Om 20:00 uur verschijnt het Fed Beige Book, dat inzicht geeft in de economische status van de VS. Het Beige Book verschijnt acht keer per jaar, twee weken voor het rentebesluit van de Fed. Belangrijke monetaire beleidsbeslissingen worden vaak genomen op basis van gegevens uit het Beige Book.

Nasdaq-100 Index (NDX) grafiek in het TWS Handelsplatform - beursnieuws vandaagLees meer

aex dichtbij een opwaartse uitbraak

Inspiratiepartner Technischesignalen.be 0 60

De aex (767.86) heeft een horizontale lijn met als hoogste niveau 771.74 op 19 mei. Wanneer er een slotkoers volgt boven dit niveau dan krijgen we een uitbraak. Koersdoelen liggen dan op 777.58 (de top van 16 februari), 787/792/800/816. Beschouw deze doelen niet als exact te bereiken koersdoelen maar wel

The post aex dichtbij een opwaartse uitbraak appeared first on Technische Signalen.

RSS
135678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top