Close

Technische analyse BEL 20 en Nike

SuperUser Account 0 1

De BEL 20 opent de eerste week van december met een klein verlies van 0,30%. Wereldwijde beurzen kregen de wind in de rug toen FED hoofd Jerome Powell aankondigde dat hij de renteverhoging potentieel kan vertragen.

De Eurostoxx 50 zakt ook met een lichte 0,11% net zoals ook de Amerikaanse futures  een licht lagere opening voorspellen. De NASDAQ had een rode start van 0,32% en de S&P 500 0,39%.

Technische analyse BEL 20

Vorige week gleed de koers terug naar de zeer sterke steun op 3650 punten alvorens opnieuw op te veren. Vervolgens liet de koers opnieuw een hogere bodem achter en kon hij verder vaart maken. Als reactie op het nieuws dat de FED de renteverhoging potentieel kan vertragen kent de grafiek een groene candle van bijna 100 punten. Met deze stroomstoot kon de koers boven het 200 daagse exponentiële gemiddelde breken.

De koers blijft boven de 200 daagse EMA bij de opening en verandert daarmee het traject. De BEL 20 krijgt hiermee groen licht om een eindjaarsrally in te zetten. Maar om verder momentum te creëren moet de koers eerst nog boven de weerstandzone van 3775 punten zien te komen. Mochten de kopers nog niet genoeg schietkracht bezitten, dan kan de koers opnieuw terugvallen naar 3650 punten en daar waarschijnlijk opnieuw steun vinden. Daar zou dan het gevaar van een head and shoulders patroon starten en kan de koers opnieuw lagere oorden bezoeken.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Nike

Na het uitkeren van zijn kwartaaldividend kon Nike de 200 daagse EMA aantikken. Na de bodem te hebben gevonden op $ 85 heeft het aandeel de wind onder de vleugels. Op $ 95 kon het boven de steun en 50 daagse EMA stoten om vervolgens verder te stijgen boven de weerstand op $ 103,5. Na een korte consolidatie op dezelfde weerstand kleurden de candles opnieuw groen en staat het aandeel nu op $112,2 na het uitkeren van een dividend van $ 0,34.

Als Nike mee kan s

AEX raakt vermoeid & Tesla flirt met uitbraak

SuperUser Account 0 1

In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de AEX index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel op basis van TA. Meer informatie over de werking van Technische Analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Technische analyse AEX index (EOE)

Afgelopen beursweek heeft de Nederlandse beurs de korte termijn stijgende trend een vervolg gegeven. Op maandag zagen we een beperkte terugval die werd opgevangen door de voormalige dalende trendlijn (gele lijn). Op donderdag naderde de AEX-index met een stand van 734,5 ook de horizontale weerstand rond de 736 punten. Dit is de laatste koerstop in het middellange termijn speelveld en werd gedurende de zomer gevormd. Een doorbraak hierboven is noodzakelijk om een duurzame vervolgstijging te starten. Boven de 736 punten kunnen beleggers zich weer richten op 770 en 810 punten.

Toch lijkt eerder de vermoeidheid toe te slaan. Samen met de reeks hogere toppen van de afgelopen 3 weken zien we de RSI-indicator telkens in de overbought zone staan, dus boven de 70. De recente hogere top gaat zelfs samen met een iets lagere stand van de RSI en dat wijst op negatieve divergentie. Een draai van de korte termijn trend ligt hierdoor op de loer, zolang de AEX niet boven de 736 breekt en sluit.

De echte trigger voor de start van een correctie ligt momenteel rond 715 punten. Op 28 november vormde de AEX hier een bodem, boven de eerder besproken dalende trendlijn. Hieronder wordt een correctie ingezet richting de steun op 700 punten. Onder de 700 kan de index zelfs wegzakken tot aan 670 punten.

Technische analyse aandeel Tesla (TSLA)

Het aandeel Tesla bleef dit jaar aanvankelijk sterk, maar de afgelopen maanden is de koers stevig weggezakt. Boven de $166 wist de koers te bodemen in combinatie met positieve divergentie. Daarna is de koers al met zo’n 19% hersteld en de dalende trend lijkt tot stilstand te zijn gekomen.

Duidelijk ligt er rond de $200 een weerstandsniveau. Daar bodemde de koers op 24 oktober

Akkoord over prijsplafond Russische olie & Hang Seng knalt 3,5% hoger

SuperUser Account 0 1

Afgelopen vrijdag zagen we dat de lonen in de VS voor oktober met 0,6% waren gestegen tegenover de 0,3% die verwacht werd. Ook het NFP-cijfer kwam uit op 263.000 tegenover de verwachtte 200.000 extra jobs. De werkloosheidsgraad voldeed aan de verwachtingen met 3,7%. De indices in de VS reageerden eerst fors lager na de bekendmaking van de arbeidsmarktcijfers. De sterke arbeidsmarkt zou de Fed kunnen aanzetten om nog enkele agressieve renteverhogingen door te voeren. Maar tegen het einde van de sessie was het meeste van het verlies weggewerkt. De S&P 500 sloot 0,20% lager, Nasdaq 100 leverde 0,39% in en de Dow Jones eindigde status quo.

Boeing klom meer dan 4%, nadat United Airlines een grote order geplaatst zou hebben die enkele miljarden omzet zou betekenen voor Boeing. Het populaire aandeel Advanced Micro Devices verloor vrijdag 3,23%, nadat het fonds AB Marge Cap Growth fund 1,59 miljoen aandelen AMD verkocht zou hebben. Verder lieten de Chinese aandelen met Amerikaanse notering degelijke cijfers zien na hoopgevende signalen uit Beijing. Baidu, JD.com en Alibaba stegen respectievelijk 4,72%, 5% en 4,79%.

Het aandeel Meta Platforms zag tot voor enkele weken zwarte sneeuw. Maar het aandeel is sinds de bodem toch al bijna 40% gestegen. In een persbericht communiceerde Meta dat het economische succes van de metaverse zal afhangen van enerzijds de interoperabiliteit en anderzijds de portabiliteit. Volgens Meta zal de metaverse tegen 2031 goed zijn voor $ 3 biljoen van het mondiale BBP.

Lees meer
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top