Close

Laat je niet in slaap wiegen door Mifid

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 7
mifiduitgelichtTijd voor een opfrissing over Mifid Een lezer van deze rubriek vertelt me dat zijn belegging in een defensief profielfonds sinds begin dit jaar (gemeten op 29 juni, inventariswaarde van 27 juni) al met 12 % is gedaald en over 5 jaar met ca. 7 %. De lezer ging er nochtans van uit dat zijn ...

TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

SuperUser Account 0 3

Het aandeel Shell leent zich voor een kort ritje omhoog, Just Eat Takeaway voor een lange rit omlaag.

Dow Jones Stoxx 600 Europe Oil & Gas sector (SXEP) + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Europe

Dow Jones Stoxx 600 Europe Oil & Gas sector (SXEP) + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Europe | TA Loef

Aandelenbeleggers doen er in de regel verstandig aan om de richting en de kracht van de trends te respecteren. Beleggers in Europese aandelen kijken bij voorkeur vervolgens naar de meest geschikte sector. En hoewel het verleden geen garantie biedt op toekomstige resultaten, is er geen ander concrete zekerheid van wat geweest is. In de eerste helft van dit jaar blijkt de Europese olie- en gassector met een koersresultaat van ca. 17% het meest winstgevend. ‘Buy the dip’-trendvolgers zien in het koersverloop van de DJ Stoxx Oil & Gas sector een succesvolle test van de correctiebodem in april dit jaar. De kans is daarom aanwezig dat er een ‘gap should be filled’-scenario (zie oranje prijsvenster) de olie- en gassector spoedig ca. 5% hoger duwt.

Shell vanaf juli 2020

Shell vanaf juli 2020 | TA LoefLees meer

ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

SuperUser Account 0 2

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

Met de WisdomTree WTI Crude Oil Short ETC kunnen we profiteren van een dalende olieprijs. Short betekent dat de ETC de procentuele verandering van de onderliggende waarde in de tegenovergestelde richting volgt. Als de prijs van WTI-olie daalt, stijgt de waarde van de ETC. De lange periode van stijgende olieprijzen heeft de ETC de afgelopen maanden geen kans gegeven om boven de EMA-50 uit te stijgen. De laatste tijd zijn de olieprijzen echter zwak, waardoor de koers van de ETC vorige week voor het eerst sinds lange tijd boven de 50-dagenlijn kwamen.

Uitleg: De olieprijzen blijven gebukt gaan onder het harde Coronabeleid van China en zijn strenge beheersingsmaatregelen. Bovendien heerst er politieke onrust in Libië, waardoor productieverliezen ontstaan. Een mogelijke recessie zou ook een temperend effect hebben op de vraag naar ruwe olie. Bovendien komt de olieprijs extra onder druk te staan door de hoge dollarkoers, die ruwe olie duurder maakt voor investeerders uit andere valutagebieden. Als de olieprijs blijft dalen, kunnen wij met deze ETC van deze ontwikkeling participeren. Als de olieprijzen daarentegen stijgen, zou onze set-up voorlopig van de baan zijn.

Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7) | ETF vd week

Set-up: Bij een koers boven de weerstand op 17,50 euro zou het openen van een long trade in de ETC veelbelovend kunnen zijn. De stop kan onder de EMA-20 geplaatst worden na de entry.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de iShares $ Treasu

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top