Close

S&P 500 bereikt record, maar Snap en Intel stellen teleur

SuperUser Account 0 0

De S&P 500 eindigde gisteren 0,30% hoger op 4.549 punten en heeft daarmee een nieuw record bereikt. De correctie bleef beperkt tot minder dan 6% en de beurs had veel minder tijd nodig voor het herstel dan de daling. Dit is een krachtig teken en geeft mogelijk aan dat er nog veel meer in het vat zit. Tegelijkertijd worden obligaties van de hand gedaan en loopt de Amerikaanse 10-jaars rente op richting de 1,70%. Hierdoor blijft de Nasdaq wat achter, maar ook de technologiebeurs is slechts 1,3% verwijderd van een nieuwe all-time high.

Nabeurs werd het enthousiasme echter verdrongen door fikse tegenslagen. Intel presenteerde slechter dan verwachte kwartaalresultaten en wees hiervoor naar het wereldwijde chiptekort. Beleggers straften het aandeel echter keihard af en Intel verloor in de nabeurs-handel ruim 8%.

Ook social mediabedrijf Snap kwam met tegenvallende cijfers. Op hun beurt wezen zij daarvoor weer naar Apple. De nieuwe privacy settings van de smartphonemaker zouden de oorzaak zijn van dalende advertentie-inkomsten. Ook dit excuus werd door beleggers keihard afgestraft; de koers verloor ruim 21% na het slot. De koers van Snap was sinds de coronacrisis overigens met 700% opgelopen.

Beleggers lijken bang dat de tegenvallende advertentie-inkomsten ook terug te zien zijn bij Facebook, welke maandag met cijfers komt. De koers van de Amerikaanse technologiegigant daalde nabeurs eveneens met ruim 4%. Twitter moest 4,74% inleveren na de bel. De Nasdaq future kijkt gedurende de ochtend tegen een verlies aan van 0,48%.

Europese beurzen openen hoger

Op Wall Street lijken beleggers zich zorgen te maken over de tegenvallende advertentie-inkomsten bij Snap. Maar in Europa trekt men zich daar weinig van aan. De futures wijzen op een groene opening van de beurzen in ons continent. Met een stijging van 0,6% voorbeurs lijkt de AEX index rond de 812 punten te gaan openen.

Ge

TA van Edward Loef – Eindejaarsrally start vroeg dit jaar

SuperUser Account 0 0

Wall Street heeft geen last van oktobervrees. De Dow Jones Index toont zich opvallend veerkrachtig.

Dow Jones Industrial Average in 2021

Dow Jones Industrial Average in 2021

Het recente koersverloop van de Dow Jones Industrial Average toont een opmerkelijk veerkrachtige opleving na de traditioneel zwakke septembermaand. Best verrassend eigenlijk, want begin september werd een stijgende steunlijn neerwaarts afgebroken en dat was ook geheel volgens de voorschriften van de klassieke patroonanalyse. In de periode mei t/m augustus tekende zich een stijgende wig af, soms ook wel ‘ending diagonal’ genoemd. Top-vorming mocht worden verwacht. Nu de Dow Jones Industrial Average weer terug is nabij de koerstop van augustus, moet eerdaags blijken of een opwaartse uitbraak naar een nieuw record een structureel karakter krijgt.

LYXOR Dow Jones Industrial Average UCITS ETF (DJE) vanaf 2020

LYXOR Dow Jones Industrial Average UCITS ETF (DJE) vanaf 2020

Koersgrafieken van beursindices zijn informatie voor het bepalen van het beurssentiment, maar om te profiteren zijn beleggers aangewezen op o.a. beleggingsfondsen en Exchange Traded Funds (ETF’s). Een eindejaarsrally lijkt mogelijk, gelet op de opwaartse koersuitbraak in Lyxor Dow Jones Industrial Average UCITS ETF (DJE) met een notering aan Euronext Parijs. Op 15 oktober werd een nieuw record gevestigd en in de afgelopen drie handelsdagen sloot deze aandelentracker elke dag hoger. Vaak valt een beursnotering kort na een uitbraak terug naar de gepasseerde weerstand. Deze weerstand bevindt zich bij ca. € 303. Laten we zeggen dat boven € 300 de ‘DJE’-ETF kandidaat is voor een traditionele eindejaarsrally.

Chevron (CVX) vanaf oktober 2019 + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

Chevron (CVX) vanaf oktober 2019 + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrial Average

Beleggen in een mandje aandelen is vanuit het oogpunt van risicospreiding een standaard aanbeveling. Kritische beleggers zullen wellicht tegenwerpen dat in het mandje van de 30 aandelen in de Dow Jones Industrial Average zowel winnaars als verliezers zijn vertegenwoordigd. Verliezers (bijvoorbeeld Walt Disney) dit jaar voegen geen waarde toe en drukken op het totale koersresultaat van de Dow Jones Index (trackers). Uiteraard zijn dit momentopnames. Zo blijkt uit de (roze) relatieve sterktelijn van het aandeel Chevron dat er maanden zijn van relatief slechte prestaties, maar in de afgelopen weken juist relatief goede prestaties. Actieve beleggers kunnen zichzelf een dienst bewijzen door nadrukkelijker de relatieve prestaties te monitoren.

BEL 20 lijkt vermoeid en technische analyse aandeel UCB

SuperUser Account 0 0

Technische analyse BEL 20: daggrafiek

De BEL 20 index laat al een lange tijd een stijgende trend zien. De eerste signalen voor een mogelijke trendommekeer komen echter bovendrijven, het momentum van de stijgende trend toont dus tekenen van vermoeidheid. De RSI-indicator geeft een duidelijke divergentie weer ten opzichte van de feitelijke BEL 20 koers.

De BEL 20 koers geeft een potentieel schouder-hoofd-schouder patroon. Dit trendveranderingspatroon komt voor aan het einde van een trend. De neklijn wordt aangegeven door de oranje stippellijn. Zodra de BEL 20 koers onder de neklijn sluit, kunnen we het koersdoel van het patroon bepalen. Dit doen we door de afstand van het hoofd tot de neklijn te dupliceren onder de neklijn. Deze afstanden zijn aangegeven d.m.v. de blauwe pijlen. Wanneer het schouder-hoofd-schouder patroon zich afspeelt, brengt het koersdoel ons bij een sterke potentiële steunzone. Dit zou meteen ook de onderzijde zijn van het stijgend kanaal. Let op: dit zorgt er niet voor dat de stijgende trend voorbij is. De prijs zou immers nog steeds in het opwaartse kanaal bewegen.

Er bestaat ook een meer bullish scenario op de korte termijn. De BEL 20 koers heeft op 6 oktober de middellijn van het opwaartse kanaal geraakt; we kunnen dus een sterke opwaartse beweging vaststellen. De mogelijkheid bestaat dat de BEL 20 koers nu de opwaartse trend verder zet zonder dat het omkeerpatroon gevormd wordt.

BEL20 index | Technische analyse bel 20

Technische analyse aandeel UCB

Het aandeel UCB zit al sinds 2010 in een stijgende trend. Tijdens de pandemie daalde het aandeel sterk, zoals de meeste Belgische aandelen. Toch herstelde UCB fors en lijkt het aandeel nu de stijgende trend verder te zetten.

Het eerste patroon dat we hier zien is het befaamde cup and handle patroon. De naam van het patroon is afkomstig van de visuele interpretatie die u eraan kunt geven, het ziet er namelijk uit als een kopje koffie. Het aandeel UCB lijkt nu een poging te doen om uit te breken. Wanneer succesvol gebleken, kunnen we meteen het koersdoel van het patroon bepalen. We dupliceren de afstand van de bodem van de cup tot en met de bovenzijde van de cup (blauwe pijl), op het uitbraakniveau. Dit patroon geeft ons m.a.w. een koersdoel van € 122,5.

Het tweede patroon dat hier aanwezig is, is een simpel ABCD-patroon. Deze formatie komt voor op elke timeframe. Hoe hoger de timeframe, hoe sterker we het signaal kunnen beschouwen. Het C-punt werd gevormd tussen de 61,8 – 76,4 % Fibonacci retracement zone. Dit zorgt ervoor dat we ons D-punt kunnen verwachten aan de 27% Fibonacci extension. Het koersdoel van het Fibonacci-patroon ligt op € 129.

BEL 20 | Technische analyse

Nasdaq blijft achter & Tesla boekt recordomzet

SuperUser Account 0 1

De aandelenbeurzen in New York lieten gisteren een verdeeld beeld zien. De S&P 500 naderde zijn all-time high en sloot 0,37% hoger op 4.536 punten. Ook de Dow Jones index deed het goed met een winst van 0,43%. De technologiebeurs, de Nasdaq, bleef achter met een verlies van 0,05% bij een slot van 15.121 punten. Cyclische bedrijven doen het op dit moment dus even beter. Voor tech speelt ondertussen een hoop onzekerheid. Denk maar aan chiptekorten en de stijgende rentes.

Netflix (-2,17%) werd afgestraft na cijfers en ook IBM verloor nabeurs ruim 4% na tegenvallende cijfers. De omzet kwam lager uit in de segmenten global services en cloud. Hierdoor bleef de omzet van $17,62 miljard achter bij de consensus van $17,77 miljard. Spoorwegmaatschappij CSX transportation steeg juist weer met bijna 3% na sterke kwartaalcijfers.

Vanmiddag verwerken beleggers cijfers over de bestaande woningverkopen. Na het sluiten van de beurs zullen Intel en Snap de boeken openen. Pas volgende week staan de cijfers van techgiganten als Alphabet en Facebook op de kalender. Mogelijk kunnen goede cijfers van Big Tech ook de Nasdaq richting een nieuw record helpen.

Tesla boekt recordomzet

’s Werelds bekendste elektrische automaker maakte gisteravond beter dan verwachte resultaten bekend. Tesla wist in het 3e kwartaal 241.300 voertuigen af te leveren. De omzet van de autoverkopen steeg hiermee tot $12,06 miljard. Daarnaast wist het bedrijf $806 miljoen aan omzet binnen te harken met producten voor zonne-energie en energieopslag. Zo’n $894 miljoen werd verdiend met de services tak.

In totaal kwam de omzet met $13,76 miljard hoger uit dan de verwachting van $ 13,63 miljard. Dankzij sterk verbeterde marges kwam ook de winst flink hoger uit. Tesla boekte een winst van $1,62 miljard en een winst per aandeel op $1,86.

Ondanks sterke cijfers verloor het aandeel in de nabeurs-handel 1,64%. Op de grafiek lijkt Tesla dan ook een zware weerstandsbarrière te hebben bereikt. Mogelijk nemen beleggers wat winst na de indrukwekkende rit. De koers van Tesla steeg in de afgelopen 6 maanden met

RSS
245678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top