Close

Strategische prijsverlaging bij Alibaba en Wall Street doet stap terug

SuperUser Account 0 6

Gisteren werd in de VS het BBP gepubliceerd, dat uitkwam op 3,2% ten opzichte van de verwachte 3,3%. Dit was een trigger voor de beurzen om gematigd lager te sluiten. De Dow Jones daalde met 0,39% tot 38.810 punten. De technologie-index Nasdaq 100 eindigde 0,86% lager op 17.821 punten en de brede S&P 500 daalde met 0,45% tot een slotkoers van 5.059 punten. De sterkste sector was de vastgoedsector, terwijl de communicatiesector het slechtst presteerde.

Een van de sterkste aandelen was Constellation Energy. Het aandeel sloot bijna 10% hoger naar een nieuwe all-time high dankzij een positieve outlook. Constellation Energy maakte het afgelopen kwartaal verlies maar gaf in de outlook aan dat de winst per aandeel op jaarbasis zal komen te liggen tussen $7,23 en $8,03 en dat ze voor $1 miljard aan eigen aandelen zullen inkopen. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de elektriciteits- en aardgassector.

Ook noemenswaardig is de prijs van Bitcoin, die gisteren rond de $62.500 noteerde. Een aandeel dat sterk profiteert van deze stijging is MicroStrategy. Het bedrijf heeft activiteiten in software en clouddiensten maar belegt daarnaast in Bitcoin. MicroStrategy mag zich het bedrijf noemen dat het meeste Bitcoin bezit ter wereld.

LYNX+ Platform, aandeel MicroStrategy, 29/02/2024

Vandaag staan de jobless claims en de PCE-prijsindex op de macro-economische agenda in de VS. Voor de Fed is de PCE-prijsindex één van de belangrijkste maatstaven voor inflatie. Voor januari ligt de consensus ligt op een stijging van 0,4 %. Dit zou ervoor zorgen dat op jaarbasis de PCE-prijsindex uitkomt op 2,4 %. Doorheen  Het kan bijgevolg een volatiele beursdag worden mocht de data verrassen. Op bedrijfsniveau worden de boeken geopend bij o.a. NetEase, Dell Technologies en Autodesk.

Blik op Azië en Europa

Op dit moment noteert de Nikkei 0,21% lager voor de dag. De Japanse yen daarentegen lijkt

Beleggen in de beste zilvermijnaandelen van 2024

SuperUser Account 0 4
Beleggen in de beste zilvermijnaandelen van 2023
Beleggen in grondstoffen is altijd al een populaire strategie geweest onder beleggers, maar de focus ligt meestal op goud. Echter, zilver en in het bijzonder zilvermijnaandelen, bieden eveneens aantrekkelijke investeringsmogelijkheden.

In tegenstelling tot het direct kopen van fysiek zilver, stelt het kopen van zilvermijnaandelen beleggers in staat om te profiteren van het proces van het opsporen en winnen van zilver uit de grond.

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van zilvermijnaandelen. Bent u op zoek naar een online broker waarmee u wereldwijd in talloze zilvermijnaandelen kunt beleggen? Klik dan hier.

Inhoud
RSS
245678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top