Close

Fed official Jefferson denkt om pauzeknop in te drukken en Europa start sterk

SuperUser Account 0 0

De robuustheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt blijft intact, ondanks de substantiële renteverhogingen die door de Federal Reserve (Fed) zijn doorgevoerd. Het aantal vacatures (JOLTS) voor de vorige maand was 10,10 miljoen, wat hoger was dan de verwachte 9,41 miljoen. Deze situatie zorgt echter voor enige onrust onder beleggers, omdat het de Fed meer ruimte geeft voor verdere renteverhogingen. Op 13 juni wordt het volgende inflatiecijfer voor de VS gepubliceerd. Mocht de inflatie onverwacht stijgen, dan lijkt de Fed geen andere keuze te hebben dan de rente verder te verhogen.

Om een volledig beeld te krijgen van wat er speelt bij de Fed, moeten we ook kijken naar een toespraak die gisteren werd gegeven door Fed-official Philip Jefferson. Hij staat bekend om zijn gematigde standpunt en maakte gisteren duidelijk dat hij denkt aan een rentepauze. Als er geen renteverhoging komt, krijgen beleidsmakers meer tijd om de volgende economische gegevens af te wachten en vervolgens passend te reageren.

De drie grote Amerikaanse aandelenindices eindigden allemaal lager, ondanks enig optimisme rond de verhoging van het schuldplafond. Beleggers lijken hun aandacht al te verleggen naar de Fed. De Dow Jones daalde met 0,45% tot 32.889 punten en de technologie-index Nasdaq 100 verloor 0,78% en eindigde op 14.254 punten. Ook de brede S&P 500 daalde namelijk met 0,56% tot 4.182 punten. De nuts- en gezondheidssector waren echter uitzonderingen, met de meerderheid van de aandelen in deze sectoren die in het groen eindigden.

Op bedrijfsniveau zagen we sterke prestaties bij Intel (+5%), DexCom (+3,26%) en TripAdvisor (+2,84%). Het aandeel Intel steeg na de aankondiging van de CFO dat hij verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal rond de $12,5 miljard zal uitkomen. De grootste dalers waren Hewlett Packard Enterprise (-6,05%) en Advance Auto Parts (-34,04%), beide bedrijven konden de verwachtingen in omzet en winst per aandeel niet waarmaken.

Vandaag publiceren Broadcom, Vmware, Dollar General Corporation, Lululemon Athletica en Dell Technologies hun financiële resultaten. In de VS krijgen we ook opnieuw data over de arbeidsmarkt en de productie PMI.

Trader Workstation,
RSS
245678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top