Close

Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

SuperUser Account 0 0

Voorlopig lijkt het erop dat het herstel van afgelopen week toch weer een bearmarket rally was. Vrijwel zonder reden renden beleggers opnieuw massaal naar de uitgang. De S&P 500 eindigde 2,01% lager op 3.821 punten en de Nasdaq verloor zelfs 2,98% bij een slot op 11.181 punten. Hiermee laten beide indices wederom een potentiele lagere top achter op de grafieken. Chipaandelen Nvidia en Advanced Micro Devices eindigden de dag meer dan 6% lager, terwijl grote technologienamen zoals Netflix, Amazon en Meta Platforms elk ongeveer 5% lager sloten.

De koers van Nike verloor bijna 7%, nadat het bedrijf bij zijn kwartaalpresentatie waarschuwde dat hogere transportkosten en vertragingen in de verscheping waarschijnlijk zullen aanhouden. Enkele olie-aandelen konden met winst naar huis, dankzij een 3-daags herstel van de olieprijs tot $117 voor een vat brent. Voornamelijk de versoepeling van coronaregels in China droegen bij aan de stijging. Ook blijft de markt zich zorgen maken over krappe voorraden en de minimale ruimte voor productieverhogingen. Chevron won 1,61% en ConocoPhillips mocht 3,24% bijschrijven.

Vandaag kijken beleggers uit naar de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell op het forum van de Europese Centrale Bank. Ook zullen Bed Bath & Beyond, General Mills en McCormick met kwartaalcijfers naar buiten komen.

Nasdaq index | Laatste beursnieuws

Aandeel Unilever: inflatie, een vloek of zegen? | LYNX Beursflash

In de video van deze week bespreken we het aandeel Unilever. Dit defensieve aandeel met een betrouwbaar karakter keert een degelijk dividend uit. Het bedrijfsmodel is vanwege zijn activiteiten bovendien recessiebestendig. Toch heeft Unilever op korte termijn flink last van de hoge inflatie, waardoor de marges onder druk staan. Deze prijsstijgingen kunnen echter grotendeels worden doorberekend aan de klant. Op lange termijn vormen prijsstijgingen daarom mogelijk eerder een kans dan een risico.

Lees meer

TA van Edward Loef – Twijfels over de olieprijs?

SuperUser Account 0 0

De vraag-/aanbodverhoudingen in de olieprijzen zijn lastig te duiden. Grafieken kunnen enige hints geven.

West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil (WTI) future vanaf 2020 op dagbasis

West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil (WTI) future vanaf 2020 op dagbasis | TA Loef

De berichtgeving over de verwachte olieprijzen is moeilijk te duiden. De oorlog in Oekraïne en de olieboycot gericht tegen Rusland maken het onmogelijk om betrouwbare voorspellingen te doen. Er zijn daarnaast capaciteitsplafonds om voldoende olie op te pompen. En dan is er de vrees voor een recessie in de Westerse economieën, terwijl in China coronabeperkingen opheft, hetgeen gunstig zou moeten zijn voor de Chinese economie. En dan is er de klassieke technische analyse. Een stijgende steunlijn langs de koersbodems van afgelopen maanden in het WTI-olietermijncontract is recent neerwaarts gebroken. De opleving van de olieprijs in de afgelopen paar dagen zou een normale terugtest zijn, waarna het WTI-contract kan wegzakken naar $ 95.

WisdomTree Brent Crude Oil (BRNT) op maandbasis

WisdomTree Brent Crude Oil (BRNT) op maandbasis | TA LoefLees meer

LYNX Beursflash: Aandeel Unilever – Inflatie een vloek of zegen?

SuperUser Account 0 0

In de LYNX Beursflash bespreekt Justin Blekemolen elke week verschillende aandelen op basis van fundamentele en technische analyse. In deze aflevering bespreekt hij het aandeel Unilever. Dit defensieve aandeel met een betrouwbaar karakter keert een degelijk dividend uit.

Het bedrijfsmodel is vanwege zijn activiteiten bovendien recessiebestendig. Toch heeft Unilever op korte termijn flink last van de hoge inflatie, waardoor de marges onder druk staan. Deze prijsstijgingen kunnen echter grotendeels worden doorberekend aan de klant. Op lange termijn vormen prijsstijgingen daarom mogelijk eerder een kans dan een risico.

Bekijk meer LYNX Beursflash afleveringen

Op de onderstaande pagina’s kunt u meer afleveringen van de LYNX Beursflash bekijken.

Is er iets mis met het mandaat van de ECB?

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 0
ECBSpeelt de ECB met vuur? Christine Lagarde (President van de Europese Centrale Bank) zei vandaag nog dat wat de ECB kan en wil doen binnen het kader van de ECB valt, het verhogen van de rente en tegelijkertijd toch obligaties kopen ... wij zijn het daar al langer niet mee eens. Pascal Paepen van Spaarvarkens.be heeft ...
RSS
245678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top