Close

De overdraagbaarheid van je beleggingen

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 36
Beleggen en successieplanning ...  Hou bij de keuze van je beleggingen ook rekening met een mogelijke latere overdracht in het kader van je successieplanning. Heb bij beleggingsverzekeringen extra aandacht voor de begunstiging.  De voornaamste technieken van successieplanning met financiële beleggingen zijn: bankgift, notariële schenking, inbreng in een huwelijksgemeenschap, uitbreng uit een huwelijksgemeenschap, inbreng in een ...

Goudprijs verwachting 2023 & hoe kunt u beleggen in goud?

SuperUser Account 0 0
goudprijs verwachting
De goudprijs laat al ruim twee jaar een zijwaarts koersverloop zien. Ondanks dalende aandelenmarkten en oplopende geopolitieke spanningen lijken beleggers zich niet massaal richting het glanzende edelmetaal te bewegen.

In dit artikel bespreken we de verwachting van de goudprijs voor 2023. We bekijken zowel de fundamentele beweegredenen als de technische signalen die de grafiek geeft.

Dit artikel over de goudprijs verwachting wordt regelmatig geüpdatet met de laatste stand van zaken. 

Goudprijs verwachting 2023

Goud wordt wel eens de graadmeter van economische angst genoemd. Zodra er onrust heerst en beleggers bang zijn dat aandelenbeurzen omlaag gaan, wordt er volgens oude beurswijsheden naar het goud gegrepen. Welke zaken spelen er op dit moment en wat betekent dit voor de goudprijs verwachting in 2023?

Laatste nieuws over goud

De afgelopen jaren is er relatief veel gebeurd op de financiële markten. Tijdens de coronacrisis is de goudprijs stevig opgelopen en werd er zelfs een nieuwe all-time high bereikt. In de periode daarna is goud enorm volatiel geweest, zonder echt richting te kiezen. Na de inval van Rusland in Oekraïne zagen we in maart 2022 nogmaals een stevige rally, maar die zorgde voor een dubbele top rond de $ 2075. Vanaf maart daalde de goudprijs met ruim 20% tot er in september 2022 een bodem werd gevon

Belegger wacht op Amerikaans banenrapport & goud in trek

SuperUser Account 0 0

Gisteren maakten de aandelenbeurzen in New York een pas op de plaats. De S&P 500 zakte met 0,09% tot 4.076 punten en de Nasdaq mocht een winst van 0,13% bijschrijven. Dat was overigens niet verwonderlijk, na de stevige rally van woensdag. Voor de S&P 500 is deze plek voor een aarzeling al helemaal niet vreemd. Op de grafiek zien we dat de index de dalende toppenlijn van de afgelopen 12 maanden heeft bereik. Een terugval licht op de loer, maar een uitbraak kan juist een veel grotere stijging uitlokken.

Beleggers reageerden gematigd op een reeks aan economische cijfers, waaronder een rapport over de persoonlijke consumptie-uitgaven, die op maandbasis iets beter waren dan verwacht. De zogenaamde PCE-prijsindex is een van de favoriete inflatie-indicatoren van de Federal Reserve. Tegelijkertijd werd een groter dan verwachte daling van de ISM Manufacturing Index gemeld.

Vandaag zijn alle ogen gericht op het non-farm payrolls rapport van de Amerikaanse overheid. Er wordt gekeken naar werkloosheidspercentage en de uurlonen. Economen verwachten dat de Amerikaanse economie in november 200.000 banen heeft toegevoegd. Dat zou een daling zijn ten opzichte van de 261.000 in oktober. Dit is tevens het laatste maandelijkse werkgelegenheidsrapport voor de tweedaagse vergadering van de Federal Reserve op 13 en 14 december, waarin de centrale bank naar verwachting de beleidsrente met 0,5% zal verhogen.

Goud wint terrein

De goudprijs is de afgelopen weken stevig opgelopen. Technisch werd een uitbraak waargenomen en recentelijk werd een hogere bodem gevormd. Goud lijkt zijn weg naar boven weer te hebben teruggevonden. Gisteren steeg de goudprijs met ongeveer 2%, waarmee het op goed op weg is naar zijn 2e weekwinst op rij.

11 jan 2
RSS
245678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top