Close

LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

SuperUser Account 0 7

In de LYNX Beursflash bespreekt Justin Blekemolen elke week verschillende aandelen of indices op basis van fundamentele en technische analyse. In deze aflevering werpt hij een blik op het aandeel Tesla dat met kwartaalresultaten naar buiten kwam. Mis geen Beursflash video, abonneer gratis op ons kanaal: https://goo.gl/ukhglM

Wat betreft omzet en winst wist de elektrische autofabrikant de verwachtingen van analisten te overtreffen. Tijdens de earnings call uitte CEO Elon Musk zich positief over het aankomende jaar. Musk denkt zelfs dat Tesla 2 miljoen auto’s kan produceren in 2023. 

Bekijk meer LYNX Beursflash afleveringen

Op de onderstaande pagina’s kunt u meer afleveringen van de LYNX Beursflash bekijken.

Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

SuperUser Account 0 2

De koers van Tesla lag de afgelopen maanden zwaar onder druk. Ongeveer 70% aan beurswaarde ging in rook op. Economische onzekerheid, controverse rondom Elon Musk en toenemende concurrentie. Zomaar een greep uit de onderwerpen die als oorzaak kunnen worden aangewezen voor de sterk gedaalde aandelenkoers. Maar wat laten de resultaten zien? In deze update bespreken we de 4e kwartaalcijfers.

Aandeel Tesla: koersdata

Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

SuperUser Account 0 1

De Amerikaanse beurzen lieten gisteren bij de opening stevige verliezen zien. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq blijven namelijk stoeien met hun dalende trendlijnen. Uiteraard had de zwakke opening ook te maken met de cijfers van Microsoft. Het aandeel opende bijna 5% lager en zorgde voor een negatief sentiment. Gedurende de dag volgde echter een sterk herstel in aanloop naar een reeks andere kwartaalcijfers. Microsoft sloot bijna in het groen net als veel andere aandelen, waaronder Tesla in aanloop naar de cijfers. Uiteindelijk eindigde de S&P 500 slechts 0,02% lager en de Nasdaq hield de schade beperkt tot een verlies van 0,18%.

Nabeurs viel er veel meer te beleven met cijfers van onder andere Tesla en IBM. Het IT-bedrijf boekte een vlakke omzet, maar wist de winstverwachtingen te overtreffen. Ook denkt het bedrijf zijn marktaandeel te kunnen vergroten ten koste van de concurrentie. IBM maakt ook bekend dat zo’n 3900 banen verdwijnen, wat ongeveer 1,5% van het totale personeelsbestand betreft. De koers ging nabeurs met bijna 2% onderuit.

Wist u dat het via LYNX mogelijk is om voor- en nabeurs te handelen?

De koers van oliegigant Chevron ging nabeurs met 2,75% omhoog na sterke cijfers. Beleggers reageerden enthousiast op een nieuw aandelen-inkoopprogramma van maar liefst $ 75 miljard. Bij de huidige beurswaarde van $350 miljard vertegenwoordigt het buy-back programma maar liefst 20% van de waarde. Ook werd het dividend verhoogd van $1,42 tot $1,51 per aandeel.

Het aandeel ServiceNow verloor 4% in de nabeurshandel, ondanks beter dan verwachte resultaten. Kledingmaker Levi Strauss ging echter met 7% omhoog, na veel beter dan voorspelde cijfers. Het bedrijf verhoogde ook zijn outlook voor 2023.

Kwartaalcijfers Tesla

De elektrische autofabrikant wist beleggers te verrassen met iets beter dan verwachte resultaten. De totale omzet steeg in Q4 op jaarbasis met 33% tot een nieuw record van $2

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top
Aandeel Tesla Tickercode Laatste koers 1D 1M 1Y
Tesla Motors Inc Tesla Motors Inc