Close

AEX raakt vermoeid & Tesla flirt met uitbraak

SuperUser Account 0 0

In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de AEX index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel op basis van TA. Meer informatie over de werking van Technische Analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Technische analyse AEX index (EOE)

Afgelopen beursweek heeft de Nederlandse beurs de korte termijn stijgende trend een vervolg gegeven. Op maandag zagen we een beperkte terugval die werd opgevangen door de voormalige dalende trendlijn (gele lijn). Op donderdag naderde de AEX-index met een stand van 734,5 ook de horizontale weerstand rond de 736 punten. Dit is de laatste koerstop in het middellange termijn speelveld en werd gedurende de zomer gevormd. Een doorbraak hierboven is noodzakelijk om een duurzame vervolgstijging te starten. Boven de 736 punten kunnen beleggers zich weer richten op 770 en 810 punten.

Toch lijkt eerder de vermoeidheid toe te slaan. Samen met de reeks hogere toppen van de afgelopen 3 weken zien we de RSI-indicator telkens in de overbought zone staan, dus boven de 70. De recente hogere top gaat zelfs samen met een iets lagere stand van de RSI en dat wijst op negatieve divergentie. Een draai van de korte termijn trend ligt hierdoor op de loer, zolang de AEX niet boven de 736 breekt en sluit.

De echte trigger voor de start van een correctie ligt momenteel rond 715 punten. Op 28 november vormde de AEX hier een bodem, boven de eerder besproken dalende trendlijn. Hieronder wordt een correctie ingezet richting de steun op 700 punten. Onder de 700 kan de index zelfs wegzakken tot aan 670 punten.

Technische analyse aandeel Tesla (TSLA)

Het aandeel Tesla bleef dit jaar aanvankelijk sterk, maar de afgelopen maanden is de koers stevig weggezakt. Boven de $166 wist de koers te bodemen in combinatie met positieve divergentie. Daarna is de koers al met zo’n 19% hersteld en de dalende trend lijkt tot stilstand te zijn gekomen.

Duidelijk ligt er rond de $200 een weerstandsniveau. Daar bodemde de koers op 24 oktober

De overdraagbaarheid van je beleggingen

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 34
Beleggen en successieplanning ...  Hou bij de keuze van je beleggingen ook rekening met een mogelijke latere overdracht in het kader van je successieplanning. Heb bij beleggingsverzekeringen extra aandacht voor de begunstiging.  De voornaamste technieken van successieplanning met financiële beleggingen zijn: bankgift, notariële schenking, inbreng in een huwelijksgemeenschap, uitbreng uit een huwelijksgemeenschap, inbreng in een ...

Goudprijs verwachting 2023 & hoe kunt u beleggen in goud?

SuperUser Account 0 0
goudprijs verwachting
De goudprijs laat al ruim twee jaar een zijwaarts koersverloop zien. Ondanks dalende aandelenmarkten en oplopende geopolitieke spanningen lijken beleggers zich niet massaal richting het glanzende edelmetaal te bewegen.

In dit artikel bespreken we de verwachting van de goudprijs voor 2023. We bekijken zowel de fundamentele beweegredenen als de technische signalen die de grafiek geeft.

Dit artikel over de goudprijs verwachting wordt regelmatig geüpdatet met de laatste stand van zaken. 

Goudprijs verwachting 2023

Goud wordt wel eens de graadmeter van economische angst genoemd. Zodra er onrust heerst en beleggers bang zijn dat aandelenbeurzen omlaag gaan, wordt er volgens oude beurswijsheden naar het goud gegrepen. Welke zaken spelen er op dit moment en wat betekent dit voor de goudprijs verwachting in 2023?

Laatste nieuws over goud

De afgelopen jaren is er relatief veel gebeurd op de financiële markten. Tijdens de coronacrisis is de goudprijs stevig opgelopen en werd er zelfs een nieuwe all-time high bereikt. In de periode daarna is goud enorm volatiel geweest, zonder echt richting te kiezen. Na de inval van Rusland in Oekraïne zagen we in maart 2022 nogmaals een stevige rally, maar die zorgde voor een dubbele top rond de $ 2075. Vanaf maart daalde de goudprijs met ruim 20% tot er in september 2022 een bodem werd gevon

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top