Close

TA van Edward Loef – BioNTech en Pfizer technisch gezond

SuperUser Account 0 1

De beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven BioNTech en Pfizer tonen een gezonde trend dankzij de vaccinatietrend

Nasdaq-100 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index + relatieve sterkte index

Nasdaq-100 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index + relatieve sterkte index

Alles is relatief. Dat geldt voor de gezondheid van de mens, maar ook voor de beursnotering van bijvoorbeeld van de Nasdaq-100 index (NDX) ten opzichte van de S&P 500 index (SPX). Voor trendvolgers is in de eerste plaats een gezonde trend van belang. De Nasdaq-100 beweegt de afgelopen twaalf maanden in een stijgend trendkanaal, hetgeen positief is. De index beweegt sinds medio mei dit jaar ook sterker dan de breder samengestelde S&P 500 index, zo blijkt uit de (roze) ratio NDX/SPX. De relatieve sterkte index (onderin de grafiek in het rood) is daarentegen een momentum indicator en die verzwakt vorig maand iets. Kijk dus naar sterk presterende aandelen.

BioNTech (BNTX) in 2021 + RS-lijn t.o.v. Nasdaq-100

BioNTech (BNTX) in 2021 + RS-lijn t.o.v. Nasdaq-100

Het aandeel BioNTech (BNTX) staat sterk in de belangstelling. Niet alleen beweegt de beurskoers in een langetermijn stijgend trendkanaal, maar binnen dit trendkanaal tekent zich ook een interne sterkere stijgingsfase af. Interessant is ook de stijgende RS-lijn van de ratio BNTX/NDX. Deze (roze) lijn vergelijkt de dagelijkse koersverschillen tussen BioNTech en de Nasdaq-100 index. Sinds medio maart dit jaar beweegt deze RS-lijn duidelijk krachtig omhoog. Dat betekent dus dat beleggers heel veel vertrouwen hebben in de toekomst van BioNTech. Deze maand lijkt echter wel de bovenkant van de stijgende trendkanalen te kunnen worden bereikt. Kijk dan opnieuw naar relatieve sterkte.

Pfizer (PFE) afgelopen 12 maanden

Pfizer (PFE) afgelopen 12 maanden

Het aandeel Pfizer wordt met het oog op de bestrijding van de coronapandemie in een adem genoemd met BioNTech. Samen ontwikkelen beide ondernemingen een vaccin dat moet beschermen tegen ziekte door het coronavirus. De beurskoers van Pfizer toont een stijgend trendkanaal en zojuist een opwaartse uitbraakpoging. Ook is een symmetrische driehoek binnen het stijgende trendkanaal te zien dat vaak voorkomt halverwege de ontwikkeling van een positieve impulsbeweging. Dit zou dus betekenen dat de opwaartse uitbraak de bovenkant kan gaan opzoeken deze maand van het stijgende trendkanaal rond $ 48. Daarna zou een terugtest van de weerstand rond $ 43 mogen worden verwacht.

Aandeel Picanol: kan dit aandeel nog stijgen?

SuperUser Account 0 0

Het aandeel Picanol heeft het erg goed gedaan de laatste anderhalf jaar, het bedrijf was in staat om de impact van het coronavirus aanzienlijk te vermijden. En het ziet er naar uit dat het aandeel Picanol zich opmaakt voor een nieuwe opwaartse beweging.

Picanol is al meerdere decennia de leider in de textielindustrie door de industrie te ontwrichten met een aantal nieuwe innovaties. Het bedrijf heeft zich sinds zijn oprichting echter op verschillende industriële gebieden gewaagd, wat het bedrijf enorm ten goede is gekomen. Kan het aandeel Picanol een goede belegging zijn? In dit artikel nemen we het aandeel onder de loep.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken omtrent het aandeel Picanol:

Aandeel Picanol: kan dit aandeel nog stijgen?

Aandeel Picanol herstelt zich goed ondanks de omstandigheden

Het aandeel Picanol heeft het de afgelopen anderhalf jaar uitzonderlijk goed gedaan en begint opnieuw de aandacht van beleggers te trekken. Het aandeel deed het ongelooflijk goed na de financiële crisis van 2008 met een waardestijging van 7700 procent in 8 jaar tijd. Echter, in 2017 en 2018 had het aandeel Picanol een slechte periode. Het aandeel kwam in een neerwaartse trend terecht als gevolg van een daling van de omzet. Dit, in combinatie met bibberige wereldwijde politieke en economische vooruitzichten, maakte het erg moeilijk voor Picanol om in een opwaartse trend te blijven.

Tijdens de huidige pandemie is echter gebleken dat Picanol uitzonderlijk veerkrachtig is, het bedrijf zag slechts een omzetdaling van één procent. Het aandeel is met 100 procent gestegen sinds de dieptepunten van maart 2020, maar het aantrekkelijke aan het aandeel Picanol is dat het zich mogelijk opmaakt voor een nieuwe beweging hoger. Een duidelijke vorming van een oplopende driehoekconsolidatie geeft een potentiële beweging hoger extra overtuiging.

Picanol | Koers Picanol | Aandeel PicanolLees meer

Trendversnelling bij AEX-index en krachtverlies bij Amazon.com

SuperUser Account 0 0

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Vanwege een korte vakantie heeft u vorige week geen update gekregen van de AEX-index. In de laatste update van twee weken geleden werd de onderkant van het stijgende trendkanaal getest. We hebben toen op de eerste verzwakkingen gewezen en geconcludeerd dat een eventuele doorbraak van deze gele lijn en een slotstand onder de 719 punten het technische plaatje verder zou kunnen verzwakken.

Die bewuste 19 juli wist de AEX echter op 721 punten te sluiten en dus bleef het slot daarmee ruim boven de 719 punten. Vanaf de onderkant van de stijgende trend werd twee dagen later zelfs een fikse opleving gestart. Inmiddels wist de AEX alweer een nieuwe hogere bodem te vormen op 735,67 punten en ook verschenen er nieuwe recordstanden op de koersborden.

De stijgende trend die al sinds november bezig is lijkt de afgelopen twee handelsweken zelfs te gaan versnellen. De stijging verloopt plotseling sneller en inmiddels heeft de AEX vandaag zelfs boven de 760 punten gestaan. Eerder dit jaar berekende we een koersdoel van circa 760/764 punten. Dit wil overigens niet zeggen dat hier de top ook gevormd gaat worden. Bij technische analyse is het van belang dat we de top niet gaan ‘raden’. Zolang er hogere toppen en bodems gevormd worden, blijven we opwaarts kijken. Wel is het goed om in het achterhoofd te houden dat een versnelling van de trend vaak rond het einde van de trend voorkomt.

Omdat de AEX zich in uncharted territory bevindt, hebben we momenteel geen technische richtpunten. We volgen dus gewoon de trend en moeten alert blijven op omkeersignalen. De steun zien we op 735,67 punten. Een doorbraak onder dit niveau kan een eerste verzwakking signaleren. Uiteraard houden we een doorbraak van de stijgende trendlijn dan ook goed in de gaten. Rond de 715/720 punten ligt inmiddels wel een erg sterke steunzone, gevormd door meerdere toppen en bodems de afgelopen maanden.

Technische analyse AEX | TA AEX index

Technische analyse: aandeel Amazon verliest kracht

De koers van Amazon lag tussen september 2020 en juni 2021 binnen een vrij grote bandbreedte. Begin juli kwam hier verandering in, toen het aandeel Amazon.com door de weerstand op $ 3554 wist te breken. De uitbraak leverde een technische verbetering op en er werd een nieuwe top gevormd op $ 3773. Doorgaans vindt er na zo een doorbraak een pullback plaats en die zagen we dan ook halverwege juli.

Vervolgens wist de koers weer op te veren, maar deze opleving resulteerde echter in een lagere top. Afgelopen vrijdag maakte het e-commerce concern de cijfers bekend over het tweede kwartaal. Beleggers waren niet tevreden en de koers daalde met ruim 7%, waardoor de grafiek behoorlijk is verzwakt.

De eerdere uitbraak is teruggegeven en meerdere steunniveaus zijn doorbroken. Positief is dat een stijgende trendlijn voorlopig steun geeft en dat de koers nog boven het 200-daags gemiddelde noteert. Door de fors lagere opening is er bovendien een behoorlijk gat (gap) gevormd op de grafiek. In het beste geval kan de koers wat herstellen om deze gap geheel of gedeeltelijk te sluiten. Voor een nieuwe technische verbetering moet de koers echter weer boven de $ 3700 weten te breken. Bij een doorbraak onder de 200EMA (rode lijn) kan de koers de steun op $ 3127 gaan testen.

 

Het bericht

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top