Close
S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi

De S&P 500 is gisteren 0,2% lager gesloten. Het is de breed samengestelde index daarmee wederom niet gelukt om de all-time high op 3.393 punten te doorbreken. Dit lukte de Amerikaanse technologiebeurs wel al enkele weken geleden. Door aanhoudende sterke prestaties van aandelen als Apple (+1,65%) blijft de Nasdaq maar stijgen. Traditionele bedrijven hebben het echter veel zwaarder. Zo maakte Taxi-app Luft net als Uber bekend veel minder klanten te hebben gehad in het tweede kwartaal. Het bedrijf zag de omzet met 61% dalen en de koers ging met 5,4% onderuit. Bij Cisco Systems was het al helemaal kommen en kwel. De maker van netwerkapparatuur zag de omzet fors dalen en zag zich genoodzaakt een herstructurering aan te kondigen. Het aandeel ging met 11,2% onderuit tot $ 42,72.

S&P 500 Index - LYNX Morning Call 14 augustus 2020

Opnieuw mogelijke fraude bij Chinees bedrijf

De afgelopen tijd zijn er veel fraudes aan het licht gekomen. Zo zagen we hoe Luckin Coffee in China het aantal verkochte kopjes koffie bij elkaar loog en in Duitsland zagen we hoe Wirecard met miljarden goochelden. Volgens het activistische onderzoeksbureau Wolfpack Research is iQiyi de volgende fraudeur. Wolfpack kwam al in april met een rapport, maar de Amerikaanse beurswaakhond SEC is nu ook een onderzoek gestart naar het bedrijf.  Het online video platform, dat een geduchte concurrent is van Netflix, zou volgens Wolfpack het aantal gebruikers en de uitgaven groter doen lijken.

Ook zou de omzet in 2019 daadwerkelijk op $ 1,13 miljard liggen terwijl iQiyi beweert een omzet van $ 1,98 miljard te hebben gemaakt. Na de bekendmaking van het onderzoek stond de koers van het aandeel 18% lager om vervolgens met een verlies van ruim 12% het weekend in te gaan. Door de mogelijke fraude staat het op de Nasdaq genoteerd Baidu voorbeurs ook ruim 7% lager. iQiyi is een spin-off van de Chinese zoekmachine en heeft nog altijd een controlerend belang van 69,6%.

En Baidu heeft het bovendien al zwaar. Het concern zag de omzet in het 2e kwartaal flink dalen. De advertenties zijn als gevolg van het coronavirus flink teruggelopen.

iQiyi - LYNX Morning Call 14 augustus 2020

Europa start vlak

De beurzen in Europa staan voorbeurs licht hoger. Flow Traders kwam met cijfers en hoewel die goed waren bevestigde deze ook dat de rust op de beurs redelijk is wedergekeerd. De netto handelsomzet van Flow Traders bedroeg in het tweede kwartaal 229,9 miljoen euro, tegen 495 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. Voor deze ochtend staan de BBP cijfers op de agenda en om 14:00 uur komen de winkelverkopen vanuit de VS. Ook weten we om 16:00 uur hoe het ervoor staat met het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

In China werden vannacht cijfers over de industriële productie bekendgemaakt. De productie nam op jaarbasis met 4,8% toe, maar economen hadden een groei van 5,2% voorspeld. De Chinese economie lijkt in ieder geval weer voorzichtig te goede kant op te gaan. Wel namen de detailhandelsverkopen vorige maand met 1,1% af, terwijl hier op een groei van 0,1% werd gerekend.

AEX index - LYNX Morning Call 14 augustus 2020

 

Financiële agenda

 

Het bericht S&P 500 blijft hangen onder all-time high en mogelijke fraude bij iQiyi verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top