Close

Akkoord over prijsplatfond Russisch olie & Hang Seng knalt 3,5 % hoger

SuperUser Account 0 1

Afgelopen vrijdag zagen we dat de lonen in de VS voor oktober met 0,6 % waren gestegen tegenover de 0,3 % die verwacht werd. Ook het NFP-cijfer kwam uit op 263.000 tegenover de verwachtte 200.000 extra jobs. De werkloosheidsgraad voldeed aan de verwachtingen met 3,7 %. De indices in de VS reageerden eerst fors lager na de bekendmaking van de arbeidsmarktcijfers. De sterke arbeidsmarkt zou de Fed kunnen aanzetten om nog enkele agressieve renteverhogingen door te voeren. Maar tegen het einde van de sessie was het meeste van het verlies weggewerkt. De S&P 500 sloot 0,20 % lager, Nasdaq 100 leverde 0,39 % in en de Dow Jones eindigde status quo.

Boeing klom meer dan 4 % nadat United Airlines een groot order zou geplaatst hebben die enkele miljarden omzet zou betekenen voor Boeing. Het populaire aandeel Advanced Micro Devices verloor vrijdag 3,23 % nadat het fonds AB Marge Cap Growth fund 1,59 miljoen aandelen AMD zou verkocht hebben. Verder lieten de Chinese aandelen met Amerikaanse notering degelijke cijfers zien na hoopgevende signalen uit Beijing. Baidu, JD.com en Alibaba stegen respectievelijk 4,72 %, 5 % en 4,79 %.

Het aandeel Meta Platforms zag tot voor enkele weken zwarte sneeuw. Maar het aandeel is sinds de bodem toch al bijna 40 % gestegen. In een persbericht communiceerde Meta dat het economisch succes van de metaverse zal afhangen van enerzijds de interoperabiliteit en anderzijds de portabiliteit. Volgens Meta zal de metaverse tegen 2031 goed zijn voor $ 3 biljoen van het mondiale BBP.

Lees meer

De overdraagbaarheid van je beleggingen

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 33
Beleggen en successieplanning ...  Hou bij de keuze van je beleggingen ook rekening met een mogelijke latere overdracht in het kader van je successieplanning. Heb bij beleggingsverzekeringen extra aandacht voor de begunstiging.  De voornaamste technieken van successieplanning met financiële beleggingen zijn: bankgift, notariële schenking, inbreng in een huwelijksgemeenschap, uitbreng uit een huwelijksgemeenschap, inbreng in een ...

Goudprijs verwachting 2023 & hoe kunt u beleggen in goud?

SuperUser Account 0 0
goudprijs verwachting
De goudprijs laat al ruim twee jaar een zijwaarts koersverloop zien. Ondanks dalende aandelenmarkten en oplopende geopolitieke spanningen lijken beleggers zich niet massaal richting het glanzende edelmetaal te bewegen.

In dit artikel bespreken we de verwachting van de goudprijs voor 2023. We bekijken zowel de fundamentele beweegredenen als de technische signalen die de grafiek geeft.

Dit artikel over de goudprijs verwachting wordt regelmatig geüpdatet met de laatste stand van zaken. 

Goudprijs verwachting 2023

Goud wordt wel eens de graadmeter van economische angst genoemd. Zodra er onrust heerst en beleggers bang zijn dat aandelenbeurzen omlaag gaan, wordt er volgens oude beurswijsheden naar het goud gegrepen. Welke zaken spelen er op dit moment en wat betekent dit voor de goudprijs verwachting in 2023?

Laatste nieuws over goud

De afgelopen jaren is er relatief veel gebeurd op de financiële markten. Tijdens de coronacrisis is de goudprijs stevig opgelopen en werd er zelfs een nieuwe all-time high bereikt. In de periode daarna is goud enorm volatiel geweest, zonder echt richting te kiezen. Na de inval van Rusland in Oekraïne zagen we in maart 2022 nogmaals een stevige rally, maar die zorgde voor een dubbele top rond de $ 2075. Vanaf maart daalde de goudprijs met ruim 20% tot er in september 2022 een bodem werd gevon

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top