Close
Trump hoopt alsnog op steunpakket & AEX flirt met weerstand op 560 punten
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

Trump hoopt alsnog op steunpakket & AEX flirt met weerstand op 560 punten

Op dinsdag zagen we even een korte schrikreactie op de aandelenmarkten, nadat Trump de stekker uit de onderhandelingen voor een nieuw steunpakket trok. Beleggers waren gister weer super optimistisch en het merendeel van de aandelen zijn in het groen gesloten. Het optimisme had te maken met het feit dat Trump via Twitter liet weten dat hij steun voor vliegmaatschappijen en hoopt op nog andere stimulerende maatregelen. Ook zei hij opvallend genoeg dat hij hoopt dat een kleine steunpakket alsnog snel kan worden goedgekeurd.

De S&P 500 sloot 1,74% hoger op 3.419 punten en de Nasdaq Composite deed het met een winst van 1,88% net iets beter. Aanvankelijk begonnen enkele technologie-aandelen voorzichtig aan de start van de dag. Het nieuws dat grote technologiebedrijven Google, Apple, Amazon.com en Facebook mogelijk worden opgesplitst zorgde dinsdag al voor wat lichte verkoopdruk.

De Amerikaanse centrale bank deed een oproep aan de Democraten en Republikeinen. De Fed denkt dat een stimuleringspakket hard nodig is voor het economisch herstel. Een aantal bestuurders van de Federal Reserve hield rekening met een noodpakket van $1 biljoen. Zonder steunpakket zal de werkloosheid hoger worden en komt de economische groei lager uit dan de ramingen.  Dat bleek gisteren uit de notulen van de FOMC van meest recente beleidsvergadering van de Fed. Dit jaar krimpt de economie met 3,7% om vervolgens volgend jaar weer met 4% te groeien. Maar zonder nieuw noodgeld van de regering worden die cijfers niet gehaald.

Debat tussen vice-presidenten

Afgelopen nacht namen de Vice presidenten van beide presidentskandidaten het tegen elkaar op. Mike Pence van de Republikeinen ging in debat met Kamala Harris van de Democraten. Het debat was volgens de kenners veel gemoedelijker dan het debat dat vorige week tussen Trump en Biden compleet chaotisch ging. De twee gingen met elkaar in debat over onder andere corona en ook de belastingplannen van Biden werden naar voren gehaald.

Benieuwd naar wat de verkiezingen betekenen voor de beurzen? Bekijk dan eens het artikel: Impact van Amerikaanse verkiezingen op de beurs

Europa start hoger

De Europese beurzen gaan hoger openen, maar blijven wederom flink achter bij de VS. Daar sloten de beurzen gisteren bijna 2% hoger en de futures staan weer ruim 0,5% in de plus. In Europa gingen de koersen gisteren omlaag en moeten we het vanochtend doen met futures die slechts 0,6% hoge staan. Daarmee zal de AEX vlak onder de 558 punten openen en de Duitse DAX index rond de 13.000 punten.

De AEX-index is op maandag wel uit het dalende patroon gebroken, maar het lukte nog niet om de weerstand rond 560 punten te slechten. Indien de Nederlandse beurs daar boven breekt ontstaat er een nieuw koopsignaal. Een herstel richting 587 punten of hoger ligt dan voor de hand.

De macro-economische agenda vandaag is vrij leeg. Gedurende de ochtend spreken een aantal leden van de ECB. Vervolgens wordt om 13:30 de monetaire beleidsverklaring van de ECB  openbaar gemaakt. Om 14:30 uur volgens de wekelijkse jobless claims. De verwachting is dat nog eens 820.000 Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een ww-uitkering. De trend van die aanvragen daalt maar heel langzaam. Ook zijn er nog ruim 11 miljoen zogeheten continuing claims, voortgezette werkloosheidsaanvragen.

Financiële Agenda

 

Het bericht Trump hoopt alsnog op steunpakket & AEX flirt met weerstand op 560 punten verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top